ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Δεύτερο κρούσμα μεταξύ εργαζόμενων του δήμου

Κορωνοϊός -  Θεσσαλονίκη: Δεύτερο κρούσμα μεταξύ εργαζόμενων του δήμου
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης, στο τμήμα καυσίμων, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα μεταξύ εργαζόμενων στον δήμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ο εργαζόμενος επικοινώνησε περίπου στις 8.00 το βράδυ της Τρίτης με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας του, αναφέροντάς του πως παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα.

Αμέσως έγινε συνεννόηση του δήμου Θεσσαλονίκης με το νοσοκομείο αναφοράς «ΑΧΕΠΑ», ώστε ο δημοτικός υπάλληλος να υποβληθεί εκτάκτως σε τεστ, από το οποίο και προέκυψε ότι ήταν θετικός.

Αμέσως μόλις εμφανίστηκε το ύποπτο κρούσμα δόθηκε εντολή από τη Δημοτική Αρχή για τη διενέργεια απολύμανσης στον χώρο, η οποία και πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Στο τμήμα καυσίμων εργάζεται ακόμη ένα άτομο, το οποίο, παρ’ ότι δεν έχει εμφανίσει σχετικά συμπτώματα, στο πλαίσιο των πρωτοκόλλων που ενεργοποιούνται επίσης εξαιρέθηκε από την υπηρεσία του και παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Πηγές του δήμου σημειώνουν πως δεν υπάρχει καμία χωρική συνάφεια με τον χώρο του αμαξοστασίου, όπου εργαζόταν ο οδηγός που προ διημέρου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, έχοντας εκτεθεί στον ιό μετά το πέρας και εκτός του χώρου δουλειάς του, χωρίς έκτοτε να έχει προσέλθει στην εργασία του.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας επικοινώνησε το βράδυ της Τρίτης με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτη Αρκουμανέα, ζητώντας του στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού να προγραμματιστούν νέα προληπτικά τεστ σε εργαζόμενους του δήμου Θεσσαλονίκης.

Εξάλλου, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας για το ίδιο θέμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, για να υπάρξει συντονισμός σε από κοινού ενέργειες.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε οδηγός του Γραφείου Κίνησης Οχημάτων Καθαριότητας του δήμου, ο οποίος εργάστηκε για τελευταία φορά στην υπηρεσία του το πρωί του Σαββάτου 25 Ιουλίου. Τη Δευτέρα 27 Ιουλίου επικοινώνησε με την υπηρεσία του, κάνοντας γνωστό ότι μετά το πέρας της εργασίας του το Σάββατο και εκτός του χώρου δουλειάς του υπήρξε υπόνοια έκθεσής του στον κορωνοϊό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ