ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Νέο «άλμα» με 124 κρούσματα στη χώρα μας - Τα 24 εισαγόμενα

Κορωνοϊός: Νέο «άλμα» με 124 κρούσματα στη χώρα μας - Τα 24 εισαγόμενα
INTIME/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα κινούνται για δεύτερο συνεχόμενο εικοσιτετράωρο τα κρούσματα  του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας να ανακοινώνει την Τετάρτη 124 νέα εκ των οποίων τα 24 είναι εισαγόμενα (15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας και άλλα 9 προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο).

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.973, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες. Από αυτά, τα 1.349 (27,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.479 (49,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εξάλλου, 13 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 210 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Υπογραμμίζεται ότι το ένα τρίτο περίπου των νέων κρουσμάτων συνδέεται με προσδιορισμένες εστίες προηγούμενων ημερών.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

Αναλυτικότερα:

- δεκαπέντε (15) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

- εννέα (9) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,

- είκοσι δύο (22) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

-είκοσι δύο (22) στη Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων 4 αφορούν ενδονοσοκομειακή συρροή στην ουρολογική κλινική του Γ.Ν.Θ. Γεννηματάς, δύο συνδέονται με το κρούσμα στην Α’ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης, ένα συνδέεται με το γάμο στους Αμπελοκήπους και άλλα 6 αναφέρουν ενδοοικογενειακή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

-Ένα (1) στην Αρκαδία

-Ένα (1) στη Δράμα

-Δύο (2) στη Ρόδο, συνδεόμενα με τον γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

-Δεκαοχτώ (18) στον Έβρο, όλα συνδεόμενα με το γάμο της Αλεξανδρούπολης.

-Δύο (2) στην Ημαθία

-Οκτώ (8) στην Καβάλα, συνδεόμενα με το cluster στην κρεατοβιομηχανία Vikre.

-Οκτώ (8) στη Λάρισα, από τα οποία τα έξι αφορούν σε γιατρούς από τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, οι οποίοι έκαναν διακοπές στη Χαλκιδική και ένα είναι στενή επαφή τους*.

-Έξι (6) στη Μαγνησία, από τα οποία τα (4) συνδέονται με το cluster του στρατοπέδου του Στεφανοβίκειου στο Βόλο και το ένα (1) συνδέεται με το γάμο στην Αλεξανδρούπολη.

-Ένα (1) στην Πιερία.

-Ένα (1) στην Καστοριά.

-Ένα (1) στην Κέρκυρα.

-Δύο (2) στην Κοζάνη.

-Ένα (1) στις Κυκλάδες.

-Ένα (1) στην Πέλλα.

-Δύο (2) στη Χαλκιδική.

-Ένα (1) στα Χανιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ