ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Έρχονται νέα μέτρα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική;

Κορωνοϊός: Έρχονται νέα μέτρα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική;
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Τα ιδιαίτερα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στο νομό Θεσσαλονίκης αλλά και την Χαλκιδική προκαλούν ανησυχία στις υγειονομικές Αρχές της χώρας. Υπό το πρίσμα αυτό ο  υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας, συγκάλεσαν την Παρασκευή έκτακτη σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, εξετάζεται η επιβολή νέων έκτακτων μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές των δύο νομών, ενώ ήδη ο κ. Ζέρβας έχει δώσει εντολή για την αυστηροποίηση όλων των πρωτοκόλλων έναντι του κορωνοϊού.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε την ευλαβική τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή της διασποράς του Covid 19, ενώ κάλεσε τους αντιδημάρχους και τους διευθυντές των δημοτικών υπηρεσιών να παραμείνουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Στο πλαίσιο της εντολής του Δημάρχου για εντατικοποίηση των μέτρων πρόληψης προγραμματίστηκε νέος κύκλος απολυμάνσεων στις εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται διάφορες δημοτικές υπηρεσίες.

Μετά από τις απολυμάνσεις που διενεργήθηκαν στο αμαξοστάσιο του Δήμου και στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, σειρά παίρνει σήμερα το κτίριο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ενώ θα ακολουθήσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και το κτίριο όπου στεγάζεται η Πολεοδομία.

O δήμαρχος Θεσσαλονίκης, όπως επισημαίνουν πηγές από το δημαρχιακό μέγαρο, από την πρώτη στιγμή που άρχισε να καταγράφεται αυξητική τάση των κρουσμάτων στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ