ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένουν σε ετοιμότητα για συνέχιση του αγώνα οι αγρότες

Παραμένουν σε ετοιμότητα για συνέχιση του αγώνα οι αγρότες
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής του μπλόκου της Νίκαιας, Βαγγέλη Μπούτα EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Συγκρατημένη ικανοποίηση εξέφρασε ο Βαγγέλης Μπούτας μετά τη συνάντηση της αντιπροσωπείας των αγροτών με τον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντας "κέρδος" το γεγονός ότι για πρώτη φορά τέθηκε προς συζήτηση το θέμα του αφορολόγητου.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο αγροτοσυνδικαλιστής από το μπλόκο της Νίκαιας τόνισε ότι για πρώτη φορά τέθηκε στο τραπέζι του διαλόγου το αφορολόγητο, όμως ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνουν σε ετοιμότητα για συνέχιση του αγώνα μέχρι να δουν τι ακριβώς θα περιλαμβάνει ο νόμος.

Κάνοντας έναν απολογισμό του αγώνα των αγροτικών κινητοποιήσεων, είπε πως η κοινωνία θα είναι δίπλα στους αγρότες, ενώ ανέφερε ακόμα πως το 80% των αγροτών ήταν υπέρ τους. "Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν αγωνιστήκαμε μόνο για τον εαυτό μας", είπε ο κ. Μπούτας και πρόσθεσε:

"Από αυτόν τον αγώνα μπορούμε να πούμε ότι κερδίσαμε ότι μπήκε στο τραπέζι το φορολογικό. Δώσαμε έναν κοινό αγώνα, ζητώντας να αποσυρθεί το ασφαλιστικό των αγροτών", τόνισε.

Ο κ. Μπούτας ανέφερε και τα αιτήματα της πλευράς των αγροτών προς τον πρωθυπουργό, στα οποία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η απόσυρση του ασφαλιστικού, συνταξιοδότηση στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.

Σε ότι αφορά την εισαγγελική παρέμβαση για τα μπλόκα, ο κ. Μπούτας ζήτησε να σταματήσουν οι διώξεις προς τους αγρότες σημειώνοντας ότι «διαπραγματευόμαστε και αγωνιζόμαστε για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να ζούμε και να καλλιεργούμε στα χωριά μας».

Εμείς, συμπλήρωσε, δεν διαπραγματευόμαστε με βάση το τι έλεγε το μνημόνιο και τι προτείνει τώρα η κυβέρνηση. Εμείς διαπραγματευόμαστε για την επιβίωση μας. Παρ'όλα αυτά δεν ανέφερε αναλυτικά τις προτάσεις του κ. Τσίπρα.

Διαβάστε ακόμη

Τσίπρας: «Μόνο τον ήλιο και το τσίπουρο δεν μπορούν να μας πάρουν»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ