ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Λάρισα: Επτά νέα κρούσματα – Δύο ασθενείς διασωληνώθηκαν

Κορωνοϊός – Λάρισα: Επτά νέα κρούσματα – Δύο ασθενείς διασωληνώθηκαν
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν επτά νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Λάρισα, ενώ δύο ασθενείς διασωληνώθηκαν μετά από επιπλοκές της νόσου Covid-19.

Από χθες, Παρασκευή, έχουν διασωληνωθεί δύο ασθενείς στο Νοσοκομείο της Λάρισας, μία 63χρονη γυναίκα και ένας 70χρονος άνδρας, χωρίς -σύμφωνα με πληροφορίες- υποκείμενα νοσήματα.

Σημειώνεται ότι τα πέντε από τα νέα κρούσματα συνδέονται με τον γάμο στον Αμπελώνα.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω ειδικής συντονιστικής ομάδας που συστήθηκε για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες.

Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι.

«Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στην περιοχή της Λάρισας

Καταγράφηκαν 7 νέα κρούσματα Covid 19.

Τα 2 νέα κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων (συνολικά 8 έως σήμερα) μετά από κοινωνική εκδήλωση στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Επιπρόσθετα άλλα 3 κρούσματα προέρχονται από την ίδια περιοχή κοντά στην πόλη της Λάρισας,1 ακόμη κρούσμα αποτελεί στενή επαφή παλαιότερου κρούσματος (4.8.2020), ενώ τέλος υπάρχει και 1 κρούσμα που δεν σχετίζεται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στην περιοχή των Σποράδων

Καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid 19. 1 κρούσμα βρίσκεται στη Σκόπελο, ενώ 1 ακόμη στην Αλόννησο. Και τα 2 κρούσματα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, 151 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5.270, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

Τα 1.379 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.611 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ