ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Τέλος οι όρθιοι σε δημόσιες εκδηλώσεις, συναυλίες και παραστάσεις

Κορωνοϊός: Τέλος οι όρθιοι σε δημόσιες εκδηλώσεις, συναυλίες και παραστάσεις
Φωτογραφία αρχεία ΙΝΤΙΜΕ

Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας.

Όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου, Αριστοτελία Πελώνη, αναστέλλεται σε ολόκληρη τη χώρα κάθε δημόσια εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι, περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων.

Ακόμη, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν θα πραγματοποιεί φέτος, αυστηροποιούνται οι έλεγχοι στα χερσαία σύνορα της χώρας, καθιστάται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ πριν την είσοδο στη χώρα με πτήσεις από συγκεκριμένες χώρες, ενώ σε μια σειρά από περιοχές, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα είναι κλειστά από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί της επομένης.

203 τα κρούσματα, 22 άνθρωποι στη ΜΕΘ

Υπενθυμίζεται πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή 203 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5.623, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα τεστ που γίνονται τώρα, είναι πολλαπλάσια αυτών που γίνονταν την άνοιξη.

Τα 1.438 (25.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.705 (48.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια ώρα, 22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 5 (22.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 59.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, ανακοινώθηκε ένας ακόμη θάνατος, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 212.

Εκ των θανόντων 69 (32.5%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ