ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη ο Τσιόδρας μετά τα 35 κρούσματα σε οίκο ευγηρίας

Κορωνοϊός: Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη ο Τσιόδρας μετά τα 35 κρούσματα σε οίκο ευγηρίας
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει εκτάκτως ο Σωτήρης Τσιόδρας μετά από τον εντοπισμό 35 κρουσμάτων κορωνοϊού σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι. 

Μετά από σχετική εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη για να εκτιμήσουν την επιδημιολογική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την Τετάρτη έγινε γνωστό πως επτά ηλικιωμένοι -ηλικίας 80 έως 92 ετών- από τον εν λόγω οίκο ευγηρίας βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Σημειώνεται, πως οι επτά ηλικιωμένοι -δύο άνδρες και πέντε γυναίκες- έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπανικολάου, σε κλινικής κορωνοϊού απλής νοσηλείας, λόγω της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας τους από άλλα νοσήματα.

Αμέσως μετά τη διάγνωση των ηλικιωμένων ξεκίνησαν τεστ σε άλλους ηλικιωμένους αλλά και εργαζόμενους στον οίκο ευγηρίας και μέχρι στιγμής τα κρούσματα φτάνουν τα 35.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ