Κορωνοϊός - Τσιόδρας: Από εργαζόμενο μεταδόθηκε ο ιός στον οίκο ευγηρίας
Ανανεώθηκε:
Από έναν εργαζόμενο μεταδόθηκε ο κορωνοϊός σε γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι, στη Θεσσαλονίκη.
Αυτό δήλωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος επισκέφθηκε τον χώρο νωρίτερα, συνοδευόμενος από τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου καθώς και τον καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας στην Α Παθολογική Κλινική του «ΑΧΕΠΑ» Συμεών Μεταλλίδη.
Σύμφωνα με το seleo.gr, κατά την έξοδο του από το γηροκομείο, ο κ. Τσιόδρας έκανε γνωστό, ότι σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία που έχουν ο ιός φέρεται να μεταδόθηκε από εργαζόμενο, ο οποίος προ ημερών, άτομο του περιβάλλοντος του είχε πάει σε συναυλία που είχε γίνει στη Χαλκιδική.
Επίσης, όπως είπε τα κρούσματα στο γηροκομείο ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 36, εκ των οποίων οι 33 είναι ηλικιωμένοι και οι 3 εργαζόμενοι.
Ο κ. Τσιόδρας, παράλληλα είπε ότι χαιρέτησε έναν έναν τους τρόφιμους του γηροκομείου, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ όσοι είναι θετικοί στον ιό θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο της πόλης.
Σημειώνεται, πως οι επτά ηλικιωμένοι -δύο άνδρες και πέντε γυναίκες- έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπανικολάου, σε κλινικής κορωνοϊού απλής νοσηλείας, λόγω της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας τους από άλλα νοσήματα.
Ο Ρον Γουέσλι επιστρέφει: Ο Ρούπερτ Γκριντ ξαναφορά τα παπούτσια του «Harry Potter» στη σκηνή
09:39
Τέσσερις νεκροί από συντριβή μικρού αεροσκάφους στην Αλάσκα
09:30
Δήμος Θεσσαλονίκης: Πάνω από 2.500 δενδροδόχοι καθαρίστηκαν στα πεζοδρόμια
09:24
Επιτυχής η πρώτη εγχείρηση με τη βοήθεια ΑΙ - Αφαιρέθηκε όγκος από ασθενή που έχανε την όρασή του
09:21