ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μέτρα: Ποιοι ταξιδιώτες πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά τεστ για κορωνοϊό

Νέα μέτρα: Ποιοι ταξιδιώτες πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά τεστ για κορωνοϊό
ΙΝΤΙΜΕ

Νέα μέτρα για τις πτήσεις εξωτερικού και τις πύλες εισόδου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως από τις 17 Αυγούστου είναι υποχρεωτική για την είσοδο στη χώρα η προσκόμιση αρνητικού μοριακού τεστ (PCR test), που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τη Σουηδία, την Τσεχία, το Βέλγιο, την Ισπανία και την Ολλανδία.

Πρόκειται για χώρες, όπως αναφέρει ο υφυπουργός, όπου διαφαίνεται από τα στοιχεία των στοχευμένων δειγματοληπτικών ελέγχων που πραγματοποιούνται στις πύλες εισόδου, μια αυξητική τάση των κρουσμάτων.

«Η τάση αυτή μάλιστα επιβεβαιώνεται και από τα δημόσια δεδομένα στην περίπτωση της Τσεχίας, του Βελγίου και της Ισπανίας», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακόμη, από τις 12 Αυγούστου είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν αρνητικό μοριακό τεστ, προκειμένου να μπουν στη χώρα και οι επισκέπτες από τη Μάλτα, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται στη χώρα αυτή.

Επιπλέον, από τις 16 Αυγούστου ο αριθμός των εισερχομένων από το συνοριακό σταθμό Κακαβιάς περιορίζεται στα 750 άτομα την ημέρα - θα μπορούν δηλαδή να συμπληρώσουν το PLF και να πάρουν QR code μόνο οι πρώτοι 750 που θα κάνουν τη διαδικασία.

Επιπρόσθετα, από τις 16 Αυγούστου υπάρχει και υποχρέωση 7ημερης απομόνωσης κατ’ οίκον για όλους τους εισερχόμενους από Αλβανία.

«Στο σημείο αυτό να διευκρινίσουμε ότι η υποχρέωση για αρνητικό τεστ τόσο στα χερσαία σύνορα όσο και στα αεροδρόμια, δεν ισχύει για παιδιά μέχρι 10 ετών. Άρα, παιδιά που έχουν γεννηθεί από το 2011 και μετά δεν χρειάζεται να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ για να εισέλθουν στη χώρα», διευκρίνισε ο υφυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ