ΕΛΛΑΔΑ

«Μοιραζόμαστε αναμνήσεις, όχι τον ιό»: Το νέο σποτ-μήνυμα προς τους νέους

«Μοιραζόμαστε αναμνήσεις, όχι τον ιό»: Το νέο σποτ-μήνυμα προς τους νέους
Screen Grab/facebook

Στους νέους που επιστρέφουν από τις διακοπές τους απευθύνεται το νέο σποτ της κυβέρνησης για την ευαισθητοποίηση των πολιτών κατά της πανδημίας του κορωνοϊού

Οι νέοι, και ειδικότερα οι συμπτωματικοί φορείς, είναι η ομάδα στην οποία έχει επικεντρωθεί το τελευταίο διάστημα η πολιτική ηγεσία προκειμένου να συγκρατήσει την εξάπλωση του ιού, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες σημειώνει ανησυχητική αύξηση.

Με δεδομένο ότι οι νέοι φέτος το καλοκαίρι ταξίδεψαν σε καλοκαιρινούς προορισμούς, διασκέδασαν σε νυχτερινά μαγαζιά και συγχρωτίστηκαν με πολλούς συνομήλικούς τους, αποτελούν ενεργές εστίες μετάδοσης του ιού, και μάλιστα «ύπουλες» αφού στην πλειοψηφία τους δεν εμφανίζουν ποτέ τα συμπτώματα.

«Μην γίνεις υπεύθυνος για το επόμενο κρούσμα. Μετά την επιστροφή προσέχουμε διπλά», είναι το μήνυμα προς τους νέους που δεν τήρησαν κατά γράμμα τα μέτρα προστασίας κατά τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο σποτ με τίτλο «Μοιραζόμαστε αναμνήσεις, όχι τον ιό».

Το βίντεο ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυστηρές συστάσεις

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη εβδομάδα, αυστηρή ήταν η σύσταση, τόσο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, προς όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους να φορούν μάσκα σε όλες τις μετακινήσεις τους

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός είχε συστήσει:

«Όποιος επιστρέφει από τουριστικό προορισμό για μία εβδομάδα να φροντίζει να προσέχει. Τι σημαίνει να προσέχει;

Να φοράει μάσκα όπου μπορεί και σίγουρα να κρατιέται σε απόσταση από τους πιο ευάλωτους, τους ηλικιωμένους ανθρώπους που μπορεί να έχει στο σπίτι.

Αν συγκατοικεί με ανθρώπους από τους οποίους δεν μπορεί να πάρει φυσική απόσταση να φοράει μάσκα και τουλάχιστον για μια εβδομάδα -μέχρι που να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι δεν επιστρέφει με τον ιό στα αστικά κέντρα- να προστατεύσουμε αυτούς τους οποίους θέλουμε να φροντίζουμε περισσότερο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ