ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Αθήνα: Σε καραντίνα 14 αστυνομικοί μετά τη σύλληψη άνδρα θετικού στον ιό

Κορωνοϊός - Αθήνα: Σε καραντίνα 14 αστυνομικοί μετά τη σύλληψη άνδρα θετικού στον ιό
INTIME NEWS/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Σε καραντίνα τέθηκαν 14 αστυνομικοί μετά τη σύλληψη χθες, Δευτέρα, ενός άνδρα που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο άνδρας με καταγωγή από τη Σομαλίασυνελήφθη για συμμετοχή σε συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών και οδηγήθηκε στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, που κάνει προανάκριση για το επεισόδιο.

Τα ξημερώματα ο κρατούμενος ένιωσε αδιαθεσία και τον θερμομέτρησαν διαπιστώνοντας ότι είχε 38,5 πυρετό.

Αμέσως ο αξιωματικός υπηρεσίας κάλεσε ασθενοφόρο και με όλες τις προφυλάξεις που προβλέπουν τα σχετικά πρωτόκολλα διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό, όπου πραγματοποιήθηκε τεστ και βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Κατόπιν αυτού, μπήκαν άμεσα σε καραντίνα οι 14 αστυνομικοί που ήρθαν σε επαφή μαζί του, ενώ απολυμάνθηκαν σχολαστικά το αστυνομικό τμήμα, οχήματα και γενικώς οι χώροι από τους οποίους πέρασε ο συλληφθέντας.

Οι αστυνομικοί που μπήκαν σε καραντίνα είναι πέντε από το αστυνομικό τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, τρεις της ΟΠΚΕ και τέσσερις της Ομάδας ΔΙΑΣ που ενεπλάκησαν στην σύλληψη και δύο από τα αστυνομικά τμήματα Ομονοίας και Κολωνού, που τον συνόδευσαν στο ασθενοφόρο.

Όπως διευκρινίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ, καθ' όλη την διάρκεια της διαδικασίας οι αστυνομικοί φορούσαν μάσκες, γάντια, και τήρησαν όλους τους κανόνες υγιεινής, γι' αυτό η καραντίνα είναι προληπτική, αλλά επιβάλλεται από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Οι αστυνομικές υπηρεσίες πάντως λειτουργούν κανονικά.

Θετικοί έξι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν έξι αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη που επέστρεψαν από τις διακοπές τους, ενώ άλλοι 60 περίπου έχουν τεθεί σε κατ΄οίκον καραντίνα, όπως γνωστοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Την ίδια στιγμή, με έγγραφό της προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Υγείας, η Ένωση απευθύνει έκκληση για πραγματοποίηση μοριακού τεστ σε όλους τους αστυνομικούς που επιστρέφουν από άδεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ