ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Ειδοποίηση του 112 στη Μύκονο - «Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα»

Κορωνοϊός: Ειδοποίηση του 112 στη Μύκονο - «Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα»
ΙΝΤΙΜΕ/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Λίγο μετά την ανακοίνωση των μέτρων σε Μύκονο και Χαλκιδική ενεργοποιήθηκε η Επείγουσα Ειδοποίηση και το 112 ενημέρωσε κατοίκους και επισκέπτες του νησιού για τον κορωνοϊό.

Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας στην ειδοποίησή της ζητάει από τους πολίτες να φορούν υποχρεωτικά μάσκα και να είναι σε επιφυλακή, καθώς υπάρχει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Αναλυτικά το μήνυμα:

«Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 19-08-2020. Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVID-19 στη Μύκονο. Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς. Ακολουθείστε τα μέτρα προστασίας».

«Μοντέλο Πόρου» για Μύκονο και Χαλκιδική μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων

Στο «μικροσκόπιο» των υγειονομικών Αρχών τίθενται πλέον η Μύκονος και η Χαλκιδική, καθώς στην τακτική σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφασίστηκε πως αυτές θα είναι οι επόμενες περιοχές, στις οποίες θα τεθούν σε ισχύ αυστηρά μέτρα έναντι του κορωνοϊού.

Τα νέα μέτρα θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την υιοθέτηση του «μοντέλου Πόρου», για τις περιοχές αυτές.

Για τη συγκεκριμένη απόφαση υπήρξε εισήγηση από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, καθώς και στις δύο περιοχές παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του Covid 19.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ