ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Παγώνη: Φοβάμαι ότι μέχρι αρχές Σεπτέμβρη θα αυξηθούν τα κρούσματα

Κορωνοϊός - Παγώνη: Φοβάμαι ότι μέχρι αρχές Σεπτέμβρη θα αυξηθούν τα κρούσματα
Φωτογραφία αρχείου AP Photo

Ανήσυχη ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το επόμενο διάστημα δήλωσε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ και αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ, Ματίνα Παγώνη.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Mega, δήλωσε πως: «Φοβάμαι ότι μέχρι αρχές Σεπτέμβρη θα αυξηθούν».

Ο φόβος αυτός, σύμφωνα με την ίδια, έγκειται στην επιστροφή των εκδρομέων από τους τουριστικούς προορισμούς.

«Γι’ αυτό η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη έχουν τα περισσότερα κρούσματα. Όταν κάποιος επιστρέφει από ένα νησί πρέπει να φοράει τη μάσκα του. Τη φοράει για εφτά μέρες συνεχόμενα και προσπαθεί να μην είναι σε επαφή με κόσμο. Ο ίδιος θα προφυλάξει τον εαυτό του και τους υπόλοιπους».

«Κανένας δεν είναι άτρωτος»

Η κ. Παγώνη ανέφερε επίσης ότι κανένας δεν είναι άτρωτος στον ιό και θα πρέπει να υπάρχει πολύ μεγάλη προσοχή από όλους.

«Και οι νέοι νοσούν, το μεγαλύτερο ποσοστό με ήπια συμπτώματα. Θέλει προσοχή».

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι θα πρέπει να τηρούνται με μεγάλη προσοχή τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί, καθώς, εκτός από την υγεία, επηρεάζεται και η οικονομία. Όλος ο αγώνας που έχει γίνει τον προηγούμενο καιρό δεν πρέπει να πάει χαμένος.

«Τα περισσότερα νησιά ζουν από το καλοκαίρι».

«Λογικό να νοσούν οι γιατροί»

Αναφερόμενη στα κρούσματα στο υγειονομικό προσωπικό, η κ. Παγώνη επισήμανε πως είναι λογικό να νοσούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

«Είναι πολύ λογικό όταν βρίσκεσαι σε ένα νοσοκομείο αναφοράς. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν και κάποιοι που θα νοσήσουν».

«Το θέμα των σχολείων είναι πολύ σοβαρό»

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων η κ. Παγώνη δήλωσε ότι αυτά πρέπει να ανοίξουν κανονικά, αλλά με αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

«Το θέμα των σχολείων είναι πολύ σοβαρό. Είναι μια δύσκολη περίοδος με ειδικές συνθήκες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ