ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Κατέληξε 72χρονος στο «Παπανικολάου» - Στους 236 οι νεκροί στη χώρα

Κορωνοϊός: Κατέληξε 72χρονος στο «Παπανικολάου» - Στους 236 οι νεκροί στη χώρα
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς ένας ακόμα ασθενής έχασε τη ζωή του από επιπλοκές της νόσου Covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 72χρονο άνδρα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», ενώ για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό κατά πόσο έπασχε από υποκείμενο νόσημα.

Ο άνδρας είχε βγει από τη ΜΕΘ την Τρίτη, καθώς η κατάσταση της υγείας του είχε παρουσιάσει βελτίωση, ωστόσο υποτροπίασε αιφνίδια και κατέληξε χθες το βράδυ.

Ο 72χρονος είχε νοσήσει από τον ιό στο νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, μετά από εγχείρηση στην οποία είχε υποβληθεί και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο «Παπανικολάου».

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, 217 νέα κρούσματα. Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7.684, εκ των οποίων το αφορά 55.3% άνδρες. Τα 1.765 (23.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3585 (46.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.\

Προκαταρκτική εξέταση για το γηροκομείο στον Εύοσμο

Προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες σχετικά με τη διασπορά του κορωνοϊού και σε δεύτερο γηροκομείο «Εστία Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης παρήγγειλε τη Πέμπτη ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Άγγελος Βάσσιος.

Σημειώνεται ότι θετικοί σε Covid-19 διαγνώστηκαν 15 ηλικιωμένοι που διέμεναν στο Ιδρυμα «Εστία Παπαγεωργίου» της Iεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως, καθώς και επτά άτομα από το προσωπικό.

Οι 12 από τους ηλικιωμένους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, οι δύο στο Ιπποκράτειο και ένα άτομο στο Παπανικολάου (οι περισσότεροι με ήπια συμπτώματα), ενώ οι επτά εργαζόμενοι βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και για τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, όπου εντοπίστηκαν 36 κρούσματα κορωνοϊού (33 ηλικιωμένοι-τρόφιμοι, 3 εργαζόμενοι) ενώ έξι από τους ηλικιωμένους που νοσηλεύονται από τις 12 Αυγούστου σε νοσοκομεία της πόλης έχασαν την ζωή τους από επιπλοκές της Covid-19.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Στέφανος Ζαρκαντζιάς από τις 13 Αυγούστου έχει ζητήσει για το γηροκομείο τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας. Μετά τον επανέλεγχο και την ιχνηλάτηση στον οίκο ευγηρίας του Ασβεστοχωρίου τα κρούσματα ανήλθαν σε 42 καθώς ακόμη έξι άτομα βρέθηκαν θετικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ