ΕΛΛΑΔΑ

Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ: Τρεις αστυνομικοί θετικοί στον κορωνοϊό

Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ: Τρεις αστυνομικοί θετικοί στον κορωνοϊό
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Τρεις αστυνομικοί βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα για πέντε ακόμη. Οι συνολικά οκτώ αστυνομικοί είχαν μεταβεί σε νησί των Κυκλάδων ως ενίσχυση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αρχικά διεγνώσθη θετική στον ιό μια αστυνομικός κατά την επιστροφή της στην Αθήνα ενώ ένας ακόμη αστυνομικός βρέθηκε ασυμπτωματικός.

Θετικός βρέθηκε και ένας τρίτος αστυνομικός, που υποβλήθηκε σε τεστ.

Το περιστατικό αυτό δείχνει για ακόμη μια φορά πως οι αστυνομικοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του κινδύνου νόσησης από τον κορωνοϊό ενώ η ΕΛ.ΑΣ. εκφράζει φόβους για το τι θα συμβεί εάν νοσήσουν αστυνομικοί που υπηρετούν σε νευραλγικές θέσεις και πόστα.

Θετικός 17χρονος Πακιστανός στο Α.Τ. Πατησίων

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως θετικός στον κορωνοϊό διεγνώσθη αργά χθες το βράδυ ένας 17χρονος πακιστανικής καταγωγής που βρισκόταν στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο ανήλικος είχε μεταφερθεί στο τμήμα για προστατευτική φύλαξη ώστε να μεταφερθεί τις επόμενες ημέρες σε κάποια επίσημη δομή φιλοξενίας.

Ωστόσο, βάσει των πρωτοκόλλων χθες του έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και προέκυψε πως είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Αυτή την ώρα γίνεται ιχνηλάτηση για τους αστυνομικούς που ήρθαν σε επαφή μαζί του, τόσο στο Αστυνομικό Τμήμα όσο και κατά τη μεταφορά του σε αυτό.

Μέσα στην ημέρα, αναμένεται να γίνει γνωστό πόσοι από τους αστυνομικούς θα μπουν σε καραντίνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ