ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Ανησυχία στην ΕΛΑΣ: 32 αστυνομικοί θετικοί στον ιό

Κορωνοϊός - Ανησυχία στην ΕΛΑΣ: 32 αστυνομικοί θετικοί στον ιό
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία λόγω αύξησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ αστυνομικών, καθώς πλέον ανέρχονται σε 32

Τα τελευταία περιστατικά μόλυνσης αφορούν τρεις αστυνομικούς οι οποίοι γύρισαν πριν από λίγες ημέρες από αποστολή στην Τήνο. Πρόκειται για μέλη μιας οκταμελούς αποστολής στο νησί των Κυκλάδων, στο πλαίσιο ελέγχου τήρησης των μέτρων, και όπως έχει γίνει γνωστό οι υπόλοιποι πέντε αναμένουν τα αποτελέσματα από τα τεστ τους.

Παράλληλα, έκλεισε από το πρωί της Παρασκευής, 21 Αυγούστου, έως και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας το Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό 17χρονος ανήλικος που βρισκόταν στο Αστυνομικό Τμήμα. Σε όλους τους αστυνομικούς έχουν γίνει τα σχετικά τεστ.

Στην ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει φόβος για τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού, καθώς και ανησυχία για το πώς θα διαχειριστούν την κατάσταση εάν η πανδημία «χτυπήσει» νευραλγικές υπηρεσίες. Οι εντολές που έχουν ήδη δοθεί είναι οι εξής:

  • στις υπηρεσίες να χωρίζονται οι αστυνομικοί σε δύο ομάδες, οι οποίες δεν θα έρχονται σε επαφή μεταξύ τους
  • να τηρούνται αποστάσεις μέσα στα τμήματα
  • να τοποθετηθούν πλέξιγκλας στις υπηρεσίες που υπάρχει επαφή με το κοινό.
  • να δοθεί υγειονομικό υλικό ειδικά στις μάχιμες υπηρεσίες που βρίσκονται στον δρόμο.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των αστυνομικών εκφράζουν για ακόμα μια φορά την ανησυχία τους και ζητούν να ληφθούν άμεσα περισσότερα μέτρα προστασίας στην Ελληνική Αστυνομία.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ