ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Μάνη: Διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Φωτιά στη Μάνη: Διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις
CNN Greece

Σε εξέλιξη, με διάσπαρτες εστίες, αλλά χωρίς ενεργό μέτωπο, παραμένει η πυρκαγιά που καίει από το Σάββατο σε δασική έκταση στα Λαγκάδια, του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Τονίζεται ότι δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί με 175 πυροσβέστες, 10 πεζοπόρα τμήματα και 47 οχήματα, επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο τις διάσπαρτες εστίες, αλλά και τις αναζωπυρώσεις που σημειώνονται.

Από αέρος συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης οκτώ ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Στην περιοχή πνέουν χαμηλής έντασης άνεμοι που διευκολύνουν το έργο της κατάσβεσης.

Μήνυμα του «112» έλαβαν οι κάτοικοι

Με μήνυμα μέσω του «112» που στάλθηκε χθες στα κινητά τηλέφωνα, στους κατοίκους της Μάνης, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κάλεσε τον κόσμο που βρίσκεται στην περιοχή, να είναι σε επιφυλακή καθ' όλη της διάρκεια της νύχτας και να παρακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή Λαγκάδια, του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα ανέφερε: «Παραμείνετε σε επιφυλακή όλο το βράδυ. Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη. Παρακολουθείτε και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών».

Μιλώντας στο CNN Greece o αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης, είχε τονίσει πως μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου, δινόταν μεγάλη «μάχη» με τις φλόγες στο Νεοχώρι και το Χωσιάρι Λακωνίας.

«Η δύναμη της Πυροσβεστικής είναι τεράστια και μαζί με τον αρχηγό του Σώματος, Στέφανο Κολοκούρη, καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να σβήσει η φωτιά», ανέφερε, σημειώνοντας πως «θα προσπαθήσουμε όλο το βράδυ να μην μας ξεφύγει η πυρκαγιά προκειμένου το πρωί, με τη βοήθεια των εναέριων μέσων, να κατασβεστεί».

Αναφορικά με την εκκένωση των πέντε οικισμών: Βαχός, Γέρμα, Δροσοπηγή, Σκαμνάκι και Νεοχώρι, ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε πως έχει φροντίσει ο δήμος της Ανατολικής Μάνης αλλά και συγγενείς να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο οι κάτοικοι.

«Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για επιστροφή στα σπίτια τους», τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ