Επιχειρήσεις διάσωσης ορειβατών και πεζοπόρων σε Όλυμπο και Σαμοθράκη
Ανανεώθηκε:
Δύο επιχειρήσεις διάσωσης σημειώθηκαν στον Όλυμπο σήμερα.
Πριν από λίγο ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας μετέβη στο καταφύγιο Κάκκαλος, για να παραλάβει έναν άνδρα που παρουσίασε προβλήματα υγείας και δεν ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει πεζοπορία.
Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση για τη διάσωση 29χρονου που εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε υψόμετρο 1.400 μέτρων μετά το Λιτόχωρο, ο οποίος είχε στείλει σήμα βοήθειας, όταν στη διάρκεια πεζοπορίας έχασε τον προσανατολισμό του, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σπύρος Βαρσάμης, συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδος.
Στο μεταξύ, δύο ακόμη επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν, τις προηγούμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
Το Σάββατο εντοπίστηκε Ισπανός ορειβάτης 26 ετών που είχε πέσει σε φαράγγι, οι έρευνες για τον οποίον είχαν ξεκινήσει την Πέμπτη και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Επίσης το Σάββατο, ένας Ελβετός τουρίστας 41 ετών, έπεσε σε απόκρημνο σημείο στην περιοχή Γυαλί και τραυματίστηκε. Τον ανέσυραν οι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσιας και της ΕΜΑΚ και βρίσκεται εκτός κινδύνου.
SPONSORED
Πότε ενεργοποιείται η νέα εφαρμογή το Posokanei για τις τιμές στα σούπερ μάρκετ
06:00
Δικαιοσύνη: Τι αλλάζει σε ποινικό μητρώο, αρχεία, δικαστικές αίθουσες από τον ψηφιακό μετασχηματισμό
05:00
e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο έως την Παρασκευή 12 Ιουνίου
04:00
Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τις τροποποιητικές δηλώσεις αναδρομικών μισθών και συντάξεων του 2024
03:00