ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη σε πλοίο στο Ηράκλειο: Δύο από τους τραυματίες στη ΜΕΘ

Έκρηξη σε πλοίο στο Ηράκλειο: Δύο από τους τραυματίες στη ΜΕΘ
ΙΝΤΙΜΕ

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (MEΘ) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου εισήχθη και ένας δεύτερος τραυματίας της έκρηξης στο επιβατηγό πλοίο Blue Horizon, που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Κρήτης.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Cretalive, οι γιατροί αποφάσισαν την προληπτική εισαγωγή του δεύτερου τραυματία στη ΜΕΘ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Νωρίτερα είχε εισαχθεί στην Εντατική και ένας ακόμη άνδρας, η κατάσταση της υγείας του οποίου είναι σοβαρή. Πρόκειται για έναν 30χρονο, που φέρει εγκαύματα σε όλο του το σώμα.

Υπενθυμίζεται πως στο ατύχημα τραυματίστηκαν συνολικά τέσσερα άτομα, ωστόσο σε δύο παρήχθησαν μόνο οι πρώτες βοήθειες.

«Διαρροή ατμού»

Σε ανακοίνωσή της, η πλοιοκτήτρια εταιρεία αναφέρει πως κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου.


Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Η Εταιρεία σας ενημερώνει ότι σήμερα Δευτέρα, 24 Αυγούστου περί ώρα 9:30 π.μ. στο Πλοίο BLUE HORIZON το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Από τη διαρροή τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη πληρώματος που εκτελούσαν τις εργασίες συντήρησης, οι οποίοι διακομίσθηκαν άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.


Εξ αυτών, δύο μέλη πληρώματος νοσηλεύονται ενώ στα υπόλοιπα δύο απαιτήθηκε μόνο η παροχή πρώτων βοηθειών».


Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.


Παράλληλα, με εντολή του Υπουργού κλιμάκια του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων καθώς και της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων, αναλαμβάνουν τη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του ατυχήματος.


Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου


ΔΗΜΟΦΙΛΗ