ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Πέθανε ο 30χρονος ναυτικός από την έκρηξη στο πλοίο Blue Horizon

Ηράκλειο: Πέθανε ο 30χρονος ναυτικός από την έκρηξη στο πλοίο Blue Horizon
INTIME

Την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο Ηρακλείου άφησε το μεσημέρι της Δευτέρας ο 30χρονος εγκαυματίας μετά το ατύχημα στο πλοίο Blue Horizon.

Την είδηση του θανάτου του 30χρονου ναυτικού επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Νίκος Λαγκαδιανός μιλώντας στο CNN Greece.

Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο ναυτικό που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, σύμφωνα με τον κ. Λαγκαδιανό, η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία, ωστόσο έχει υποστεί μετατραυματικό σοκ.

Η κατάσταση της υγείας των υπολοίπων τραυματιών δεν εμπνέει ανησυχία, αφού είναι ελαφρά τραυματισμένοι.

Κλιμάκια του Λιμενικού, των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας έχουν πάει στο σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη στο επιβατηγό πλοίο σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Κρήτης για να διερευνήσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Σύμφωνα με τον κ. Λαγκαδιανό, δεν είναι σίγουρο αν το πλοίο θα πραγματοποιήσει το σημερινό δρομολόγιο, "περιμένουμε να το δούμε γιατί μπορεί η ζημιά τελικά να μην είναι τόσο σοβαρή και να μπορέσει να το κάνει το δρομολόγιο στις 9 το βράδυ".

Υπενθυμίζεται πως στο ατύχημα τραυματίστηκαν συνολικά τέσσερα άτομα, ωστόσο σε δύο παρήχθησαν μόνο οι πρώτες βοήθειες.

«Διαρροή ατμού»

Σε ανακοίνωσή της, η πλοιοκτήτρια εταιρεία αναφέρει πως κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου.


Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Η Εταιρεία σας ενημερώνει ότι σήμερα Δευτέρα, 24 Αυγούστου περί ώρα 9:30 π.μ. στο Πλοίο BLUE HORIZON το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Από τη διαρροή τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη πληρώματος που εκτελούσαν τις εργασίες συντήρησης, οι οποίοι διακομίσθηκαν άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.


Εξ αυτών, δύο μέλη πληρώματος νοσηλεύονται ενώ στα υπόλοιπα δύο απαιτήθηκε μόνο η παροχή πρώτων βοηθειών».


Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.


Παράλληλα, με εντολή του Υπουργού κλιμάκια του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων καθώς και της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων, αναλαμβάνουν τη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του ατυχήματος.


Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου


ΔΗΜΟΦΙΛΗ