Κορωνοϊός: Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων «βλέπει» το ΑΠΘ - Τι λέει νέα έρευνα
Ανανεώθηκε:
Για σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στο προσεχές διάστημα στη χώρα μας κάνει λόγο πρόσφατη έρευνα του ΑΠΘ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, τα ημερήσια κρούσματα τον Οκτώβριο θα κυμαίνονται μεταξύ 200-260, τον Νοέμβριο θα αυξηθούν στα 410, ενώ τον Δεκέμβριο θα είναι 2.000.
Όπως εξήγησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο Mega, οι αριθμοί της έρευνας προκύπτουν με βάσει τα υπάρχοντα περιοριστικά μέτρα.
Πρόσθεσε μάλιστα πως τα δεδομένα της έρευνας μπορούν να μεταβληθούν, εφόσον ληφθούν νέα μέτρα και υπάρξει κατάλληλη προετοιμασία.
Υπογράμμισε επίσης ότι τα βασικά μέτρα για την ανάσχεση του κορωνοϊού είναι η χρήση μάσκας, η κοινωνική απόσταση και η τήρηση της υγιεινής, λέγοντας πως φρένο στον ιό βάζουν και μέτρα όπως η τηλεργασία, που πρέπει να ενταθεί.
Στις 24/4 θα ανοίξει το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» με 500 ευρώ ανά παιδί
10:12
Νέα κινητοποίηση σήμερα για τον αφθώδη πυρετό στη Μυτιλήνη
10:03
Πιερρακάκης: Εκτίμηση για ανοδική πορεία του πλεονάσματος - Ανοιχτό το ενδεχόμενο μέτρων στήριξης
09:59
«Ευγενική κίνηση, αλλά όχι» η απάντηση Μαξίμου σε Ανδρουλάκη που δήλωσε «ανοιχτός» σε αναβολή της προ ημερησίας λόγω Μυλωνάκη
09:42