ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Μεγαλώνει η τραγική λίστα - Δύο ακόμα νεκροί

Κορωνοϊός: Μεγαλώνει η τραγική λίστα - Δύο ακόμα νεκροί
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Δύο ακόμα θάνατοι από κορωνοϊό καταγράφηκαν στην χώρα μας την Πέμπτη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανόντων στους 254.

Συγκεκριμένα, 74χρονος ο οποίος νοσηλεύτηκε στην Καρδιολογική μονάδα του Νοσοκομείου «Γεννηματά» Αθηνών, στις 12 Αυγούστου, κατέληξε την αμέσως επόμενη ημέρα, στις 13 Αυγούστου. Ο θάνατός του καταγράφηκε τώρα.

Ο άνδρας, έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, διατατική μυοκαρδιοπάθεια και χρόνια νεφρική ανεπάρκεια χωρίς αιμοκάθαρση.

Το δεύτερο θύμα κορωνοϊού, που δηλώθηκε αφορά 45χρονο που εισήχθη στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος» στις 29 Ιουλίου και κατέληξε στις 4 Αυγούστου.

Ο άνδρας δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως κατέληξαν τρεις ακόμα άνθρωποι. Πρόκειται για δύο ακόμη άτομα από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι, καθώς και για έναν άντρα 87 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Όσον αφορά στα θύματα από το Ασβεστοχώρι, πρόκειται για μία γυναίκα 83 ετών, με πολλά υποκείμενα νοσήματα η οποία νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ, κι έναν άνδρα 90 ετών, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Μέχρι στιγμής, οι θάνατοι τροφίμων του γηροκομείου ανέρχονται σε 12.

9.280 έχουν προσβληθεί από τον ιό στην Ελλάδα

Την Τετάρτη σημειώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ για τη χώρα μας, με την Αττική να παραμένει στο «κόκκινο» με 103 νέα κρούσματα.

Την ίδια ώρα, μεγάλη φαίνεται πως είναι η διασπορά και στη Θεσσαλονίκη, με 54 νέα περιστατικά σε ένα 24ωρο.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 293 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 9.280, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

Τα 1.943 (21.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4.179 (45.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ