ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα το γηροκομείο του Μοσχάτου - Μεταβαίνει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα το γηροκομείο του Μοσχάτου - Μεταβαίνει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Σε καραντίνα τέθηκε γηροκομείο στο Μοσχάτο καθώς νοσηλεύτρια ανιχνεύτηκε θετική στον κορωνοϊό.

Σήμερα, αναμένεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα επισκεφθεί το γηροκομείο για να διενεργήσει τεστ, τόσο στους εργαζομένους όσο και στους ηλικιωμένους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου ανέφερε ότι στο γηροκομείο φιλοξενούνται περίπου 60 ηλικιωμένοι, ενώ σε αυτό βρίσκεται και η μητέρα του, η οποία βρέθηκε και αυτή θετική στον κορωνοϊό, ωστόσο η κατάσταση της υγείας της μέχρι στιγμής είναι καλή.

Ο δήμος παίρνει τα απαραίτητα μέτρα και περιμένει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για το τι ακριβώς πρέπει να κάνει περαιτέρω, σημείωσε ο κ. Ευθυμίου.

'Οπως είχε γίνει γνωστό από τον ΣΚΑΪ, η 28χρονη ενημέρωσε τη μονάδα, που με τη σειρά της ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νοσηλεύτρια ανέβασε πυρετό την Παρασκευή πηγαίνοντας να εργαστεί.

Μετέβη στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου υποβλήθηκε σε τεστ κορωνοϊού το οποίο βγήκε θετικό το Σάββατο.

Ξεπέρασαν τις 10.000 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή 157 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 41 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πλέον 10.134, εκ των οποίων το 55,5% είναι άνδρες.

Από το σύνολο των κρουσμάτων τα 2.078 (20,5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4.448 (43,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. Δέκα (28,6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 51,4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 149 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 262 θανάτους συνολικά στη χώρα. 93 (35,5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 93.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ