ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Βατόπουλος: Ανησυχούμε για την έξαρση κρουσμάτων σε κλειστές δομές

Κορωνοϊός - Βατόπουλος: Ανησυχούμε για την έξαρση κρουσμάτων σε κλειστές δομές
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Ο καθηγητής μικροβιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλοςεξέφρασε την ανησυχία του για την έξαρση κρουσμάτων σε κλειστές δομές.

Ο κ. Βατόπουλος σε μια πρόβλεψη για τις επόμενες ημέρες τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πως:

«Έχουμε ένα σταθερό αριθμό κρουσμάτων και ευτυχώς δεν έχουμε ραγδαία αύξηση συνεπώς είναι μια κατάσταση ελεγχόμενη. Από τη άλλη έχουμε αυτές τις συρροές σε διάφορους χώρους στο γηροκομείο σε διαφορές δομές και δείχνουν τη δυνατότητα του ιού να διασπείρεται μέσα στον πληθυσμό. Και αυτό είναι το ανησυχητικό και μπορεί να κάνει ένα ξέσπασμα του ιού».

Στην ερώτηση που μπορούμε να δούμε εξάρσεις στο επόμενο διάστημα:

«Εγώ θα έλεγα γενικά στις κλειστές δομές. Μέχρι τώρα είχαμε καταφέρει τα γηροκομεία ή άλλες δομές με φιλοξενούμενους να είναι ελεύθερες covid-19. Ξαφνικά βλέπουμε δυο τρία τέτοια περιστατικά και μάλιστα με συρροή κρουσμάτων εκεί μέσα. Σε μια κλειστή δομή να υπάρχουν δύο κρούσματα δεν είναι τόσο ανησυχητικό από το να εντοπιστούν 30».

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τρίτης, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 207 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 27 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, τέσσερα αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και τρία συνδέονται με γνωστές συρροές.

Στο «κόκκινο» εξακολουθούν να βρίσκονται η Αττική και η Θεσσαλονίκη.

Κορωνοϊός: Ξανά θλιβερή πρωτιά για την Αττική - Ο «χάρτης» των νέων κρουσμάτων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ