Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Μειωμένη κατά 60,4 % η επιβατική κίνηση τον Αύγουστο σε σχέση με πέρσι
Ανανεώθηκε:
«Βουτιά» της τάξης του 60,4% κατέγραψε η κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών τον Αύγουστο, σε σχέση με τα αντίστοιχα επίπεδα του 2019, με 1,2 εκατ. επιβάτες περίπου, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις της στα αεροπορικά ταξίδια.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, για τον μήνα Αύγουστο, οι επιβάτες, τόσο των πτήσεων εσωτερικού όσο και των διεθνών πτήσεων, κατέγραψαν μείωση της τάξης του 47% και 66,2% αντίστοιχα.
Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου, η κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε στο επίπεδο των 6 εκατ. επιβατών, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 65,3% σε σχέση με το 2019 λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας κατά την περίοδο Μαρτίου-Αυγούστου.
Η διεθνής κίνηση μειώθηκε κατά 68,4%, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν πτώση της τάξης του 58,3%.
Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των πτήσεων κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2020 ανήλθε σε 77.584 καταγράφοντας πτώση της τάξης του 49,7 % σε σχέση με το 2019 λόγω των ακυρώσεων πτήσεων κατά τη διάρκεια της περιόδου Μαρτίου - Αυγούστου, εξαιτίας της πανδημίας του Covid 19. Οι πτήσεις εσωτερικού μειώθηκαν κατά 44,2% και οι διεθνείς πτήσεις κατά 53,8%.
Συναγερμός για φωτιά στο Αλιβέρι Εύβοιας: Εστάλη μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα
12:33
Πειραιάς: Από αναθυμιάσεις πέθανε το νεαρό ζευγάρι μέσα σε αυτοκίνητο
12:24
Φίδι δάγκωσε 8χρονο παιδί στην Σκόπελο: Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Βόλου
12:12
Έρευνα για εγκλήματα πολέμου: Βρετανοί πετούσαν Αφγανούς από ανυψωτικό «για πλάκα»
12:08