ΕΛΛΑΔΑ

Δεν ισχύουν οι πληροφορίες για τον συνεργό του ειδικού φρουρού που συνελήφθη

Δεν ισχύουν οι πληροφορίες για τον συνεργό του ειδικού φρουρού που συνελήφθη
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν νωρίτερα, ότι ο συνεργός του αστυνομικού στην χτεσινοβραδινή (Κυριακή) υπόθεση διαφθοράς που ερευνά το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας είναι άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Αρχικά το όνομά του χτύπησε συναγερμό στις αρχές ασφαλείας, λόγω συνωνυμίας, καθώς θεωρούσαν πως έχουν στα χέρια τους ένα άτομο του χώρου που στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές.

Διαβάστε επίσης:
Κατ΄οίκον έρευνες για τον ειδικό φρουρό και τον συνεργό του - Οι περίεργες κινήσεις του

Η υπόθεση που ερευνά το «Εσωτερικών Υποθέσεων»

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας ειδικός φρουρός -ο οποίος μάλιστα μπήκε στην αστυνομία κατά τις τελευταίες προσλήψεις- σταμάτησε δήθεν για έλεγχο έναν πολίτη στην περιοχή του Ελληνικού και αμέσως μετά του είπε ότι πρέπει να κάνει έρευνα και στο σπίτι του.

Όταν μπήκαν στο σπίτι του θύματος, σύμφωνα με την καταγγελία, ο αστυνομικός εκβίασε τον πολίτη λέγοντας ότι θα του ρίξει ναρκωτικά στο διαμέρισμα για να τον κατηγορήσει για εμπόριο, εάν δεν του δώσει 40.000 ευρώ.

Αφού άρπαξε όσα χρήματα μπορούσε, προσπάθησε να φύγει από το διαμέρισμα τη στιγμή που ο πολίτης τον ακολούθησε και άρχισε να καλεί σε βοήθεια.

Τότε, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο αστυνομικός προέταξε μέχρι και το όπλο του.

Λίγο αργότερα, προσπάθησε να εξαφανιστεί με το θύμα να ειδοποιεί την Άμεση Δράση.

Ομάδες ΔΙΑΣ άρχισαν αναζητήσεις και στη λεωφόρο Βουλιαγμένης κατάφεραν να εντοπίσουν τον αστυνομικό και να τον συλλάβουν.

Αυτή την ώρα, ο καταγγέλλων και ο αστυνομικός έχουν μεταφερθεί στα γραφεία των «Αδιάφθορων» όπου γίνεται προανάκριση.

Πάντως, υπάρχουν πολλές πτυχές να ερευνηθούν ακόμη, χωρίς ακόμα οι Αρχές να μπορούν να πουν με βεβαιότητα αν έχουν να κάνουν με μία περίπτωση ωμού εκβιασμού πολίτη ή με κάτι άλλο, το οποίο θα ξεκαθαρίσει από την έρευνα της υπόθεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ