ΕΛΛΑΔΑ

Το κουδούνι θα χτυπήσει για όλους τους μαθητές στις 8:15, αλλά μάθημα δεν θα γίνει…

Το κουδούνι θα χτυπήσει για όλους τους μαθητές στις 8:15, αλλά μάθημα δεν θα γίνει…
INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά, θα χτυπήσει ακριβώς στις 8.15 τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 για όλους τους μαθητές.

Οι μαθητές των σχολείων όλης της χώρας, θα συγκεντρωθούν όλοι μαζί, με μάσκες φυσικά και τήρηση των αποστάσεων, όπως προβλέπουν τα υγειονομικά Πρωτόκολλα και μία νέα σχολική χρονιά, ιδιότυπη και παράξενη, θα ξεκινήσει τη ερχόμενη Δευτέρα, ανήμερα του Σταυρού και μεσούσης της πανδημίας του COVID-19.

Θα υπάρχει ενδελεχής ενημέρωση από τους διευθυντές και τους καθηγητές, αλλά μάθημα δεν θα γίνει. Η πρώτη ημέρα στο σχολείο, έχει την δική της σημειολογία και σημασία, τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του CNN Greece για το πώς μπορεί να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός των μαθητών και ότι κάποιοι Διευθυντές σχολείων, έχουν ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσουν διαφορετικές ώρες.

Όχι το κουδούνι για όλους τους μαθητές, θα χτυπήσει ακριβώς στις 8.15, ξεκαθάρισε η υπουργός.

Σημειώνεται ότι για το εν λόγω ζήτημα είχε προκληθεί σύγχυση, αφού, ναι μεν η εγκύκλιος του υπουργείου αναφέρει πως το πρώτο κουδούνι της χρονιάς θα χτυπήσει στις 8:15πμ το πρωί της Δευτέρας, ωστόσο, αρκετά σχολεία -ιδιαίτερα στην Αττική- έχουν ανακοινώσει διαφορετικές ώρες προσέλευσης των μαθητών (ανά τάξη) ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

«Μαθαίνουμε ασφαλείς» και «Task Force» τα «όπλα»

Νωρίτερα, η υπουργός, είχε τονίσει ότι έχει δημιουργηθεί από το υπουργείο Παιδείας η ιστοσελίδα «Μαθαίνουμε ασφαλείς», προκειμένου να υπάρχει διαρκής και απρόσκοπτη ενημέρωση. Σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει και η Ομάδα Εργασίας που έχει δημιουργηθεί, μία κανονική Task Force, η οποία θα λειτουργεί επίσης από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, οι επικεφαλής της οποίας (από τα υπ. Υγείας, Παιδείας, Πολιτικής Προστασίας και ΕΟΔΥ) θα αξιολογούν καθημερινά την κατάσταση και θα εκτιμούν τους κινδύνους, αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων.

Παράλληλα, τόσο η υπουργός, όσο και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου, που παραβρέθηκε στην ενημέρωση της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου τόνισαν με έμφαση, ότι η τηλε εκπαίδευση, αποτελεί μέτρο έκτακτης ανάγκης και ότι δεν μπορεί να αντικαθίσταται η εκπαιδευτική διαδικασία.

Η υπουργός, προσδιόρισε πως οι προτεραιότητες είναι δύο, αφενός να δημιουργήσουμε όσο πιο απρόσκοπτα γίνεται την εκπαιδευτική διαδικασία, αφετέρου να προστατεύσουμε την πολύτιμη υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των οικογενειών.

Σε ερώτηση σχετικά με τη χρήση μάσκας από τους μαθητές και κατά πόσο θα υπάρξει πρόβλημα εάν κάποιοι από αυτούς χρησιμοποιήσουν ιατρική, αντί για απλή χειρουργική, η καθηγήτρια Παπαευαγγέλου, απάντησε, ότι δεν θα προκύψει κανένα πρόβλημα. Συστήνουμε στους μαθητές τη χρήση υφασμάτινης μάσκας, αλλά δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, αν κάποιοι μαθητές, επιλέξουν την ιατρική μάσκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ