ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσμα στο Παστέρ: Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας – Καμία αλλαγή στις συστάσεις για πνευμονιόκοκκο

Κρούσμα στο Παστέρ: Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας – Καμία αλλαγή στις συστάσεις για πνευμονιόκοκκο
INTIME/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δεν προβλέπεται τροποποίηση των οδηγιών για το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου τόνισε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, στην ενημέρωση του κορωνοϊού, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου.

Ο καθηγητής, απάντησε σε ερώτηση του CNN Greece, η οποία είχε ως εξής:

«κ. καθηγητά, έχετε πει πολλές φορές ότι ο αντιγριπικός εμβολιασμός φέτος, θα πρέπει να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, όχι μόνο ευάλωτες ομάδες. Θέλω να ρωτήσω για το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου, εάν εισηγείστε ως μέλη της Επιτροπής, να κάνουν το εμβόλιο αυτό περισσότερα άτομα ακόμη και κάτω των 60 ετών που είναι η αρχική σύσταση, ώστε να δημιουργηθεί μια θωράκιση στη Δημόσια Υγεία».

Κρούσμα στο Παστέρ από υπάλληλο

Σε άλλη ερώτηση του CNN Greece σχετικά με το κρούσμα COVID-19 που εντοπίστηκε το βράδυ της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου στο Ινστιτούτο Παστέρ, ο καθηγητής ανέφερε τα εξής:

«Δεν γνωρίζω τα χαρακτηριστικά αυτή την στιγμή, αλλά δεν μου κάνει εντύπωση ένα κρούσμα σε ένα εργαστήριο. Είναι ένα τεράστιο Ινστιτούτο το Παστέρ. Είναι πολύ φυσικό κάποιο κρούσμα να βρεθεί και το πιο πιθανό να είναι από την κοινότητα, παρά από μέσα από το εργαστήριο. Διότι οι συνθήκες, η ασφάλεια μέσα στα εργαστήρια είναι εξαιρετικά υψηλή. Θεωρώ ότι δεν θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στο Ινστιτούτο».

Εξάλλου από την πλευρά του το Ινστιτούτο Παστέρ, σε ανακοίνωσή του το βράδυ της Παρασκευής, επισημαίνει τα εξής:

«Το περιστατικό στο Παστέρ αφορά σε εργαζόμενο στις διοικητικές υπηρεσίες σε διαφορετικό κτήριο από την παραλαβή δειγμάτων και την διενέργεια των εξετάσεων.. Η επιβεβαίωση, έγινε το απόγευμα της Πέμπτης. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση και αυστηρή τήρηση των προβλεπομένων διαδικασιών και δόθηκαν οδηγίες στους εργαζόμενους, οι οποίοι είναι στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της πανδημίας από το ξεκίνημα της. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία των ελέγχων δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, ενώ το Ινστιτούτο συνεχίζει κανονικά την λειτουργία του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ