ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στη Λαμία: Διασπορά του κορωνοϊού σε πάρτι - Ψάχνουν για τον «ασθενή μηδέν»

Συναγερμός στη Λαμία: Διασπορά του κορωνοϊού σε πάρτι - Ψάχνουν για τον «ασθενή μηδέν»
Φωτογραφία αρχείου ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Συναγερμός έχει σημάνει στη Λαμία, καθώς δύο ανήλικοι που συμμετείχαν σε πάρτι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, στη Λαμία αναμένεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ την Κυριακή για να κάνει τεστ σε 60 μαθητές και μαθήτριες που είχαν άμεσες ή έμμεσες επαφές με τα παιδιά που ήταν στο πάρτι του Σαββάτου (5/9), όπου συμμετείχαν ο 16χρονος και η 14χρονη.

Μάλιστα, μετά τα δυο κρούσματα της περασμένης εβδομάδας, έχουν μπει σε καραντίνα 60 μαθητές και μαθήτριες, καθώς και οι οικογένειές τους σε κάποιες περιπτώσεις, σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Σημειώνεται πως ο αριθμός των παιδιών που συμμετείχαν στο πάρτι είναι πολύ μικρότερος, ωστόσο οι τοπικές Υγειονομικές Αρχές από την ιχνηλάτηση που έκαναν δημιούργησαν δύο λίστες, που συνολικά φτάνουν τα 60 άτομα, τα οποία άμεσα ή έμμεσα είχαν επαφή με τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά.

Τόσο τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά, όσο και τα υπόλοιπα, είναι πολύ καλά στην υγεία τους και όλα είναι στα σπίτια τους. Αυτό που ψάχνουν οι υγειονομικές Αρχές είναι ο «ασθενής μηδέν», που σίγουρα είναι ασυμπτωματικός και ο οποίος φέρεται να μετέδωσε τον ιό και στα δυο άλλα παιδιά, που αρχικά παρουσίασαν κάποια συμπτώματα και έτσι βρέθηκαν με θετικό αποτέλεσμα στα τεστ που τους έγιναν.

Πολλοί από τους γονείς που αγωνιούσαν προσέφυγαν σε ιδιωτικά εργαστήρια για τεστ ή και στο νοσοκομείο, ωστόσο οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να περάσουν επτά ημέρες για να κάνεις το τεστ, ώστε να ξέρεις πραγματικά εάν κάποιος έχει κολλήσει τον ιό ή όχι.

Έτσι λοιπόν, αύριο Κυριακή, στο ΓΝ Λαμίας, σε ειδικό χώρο που έχει δημιουργηθεί στο «Πέτρινο», το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το μικροβιολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου θα πάρουν τα δείγματα σταδιακά μέσα στην ημέρα από τους μαθητές και τις μαθήτριες που είναι στις δυο λίστες και εάν βρεθούν κάποια θετικά κρούσματα τότε η ιχνηλάτηση θα προχωρήσει και στις οικογένειες αυτών, όπως αναφέρει το ίδιο μέσο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ