ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Άνοιγμα Σχολείων: Σε Δημοτικό των Αγίων Αναργύρων ο Μητσοτάκης

Κορωνοϊός - Άνοιγμα Σχολείων: Σε Δημοτικό των Αγίων Αναργύρων ο Μητσοτάκης

Στο 7ο Δημοτικό σχολείο Αγίων Αναργύρων έφθασε πριν λίγη ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον προγραμματισμένο αγιασμό.

To πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς είναι γεγονός και χτύπησε στις 8.15, κάτω από πολύ ιδιαίτερες συνθήκες λόγω των μέτρων προφύλαξης που αποφάσισε να εφαρμόσει το υπουργείο Παιδείας λόγω του νέου κορωνοϊού.

Ο αγιασμός θα τελεστεί για κάθε τάξη χωριστά και συγκεκριμένα μετά τις 11:00 όταν θα έχει ολοκληρωθεί η λειτουργία στις εκκλησίες, καθώς σήμερα είναι η γιορτή της ύψωσης του Tιμίου Σταυρού.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Στην περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την χρήση μάσκας (δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και θα λαμβάνει απουσία. Πάντως, στις μικρές ηλικίες (4-10 χρονών) θα υπάρχει κάποια ευελιξία και επιείκεια στις περιπτώσεις μη χρήσης μάσκας.

Δύο κατηγορίες μαθητών εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας:

α) μαθητές με γνωσιακή, αναπτυξιακή, ψυχική διαταραχή ή διαταραχή συμπεριφοράς,

β) μαθητές με σοβαρό νευρολογικό ή μυϊκό ή άλλο νόσημα που τους εμποδίζει να χειριστούν τη μάσκα τους.

119448101_3448523158502298_7573422881965800077_n.jpg

Για τους μαθητές σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και στους μαθητές που προσέρχονται στα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης, συστήνεται η χρήση μάσκας μόνο εφόσον είναι εφικτό και συμβατό με τον βαθμό και το είδος της αναπηρίας ή της ειδικής εκπαιδευτικής ανάγκης.

Ο ΕΟΔΥ έχει συντάξει πρωτόκολλο διαχείρισης κρίσης για τα σχολεία το οποίο περιλαμβάνει τη θέση υπεύθυνου διαχείρισης κρουσμάτων, ύπαρξη ειδικού χώρου για τα κρούσματα και κανόνων απομάκρυνσής τους καθώς και μια σειρά κανόνες για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Τα αυστηρά μέτρα προστασία ισχύουν και για τα κυλικεία των σχολείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ