Τραγωδία ανοιχτά της Κρήτης: Τρεις νεκροί από το ναυάγιο – Διασώθηκαν δεκάδες
Ανανεώθηκε:
Τρείς σοροί και 53 διασωθέντες, έχουν περισυλλεγεί έως αυτή την ώρα από τη θαλάσσια περιοχή 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης, μετά τη βύθιση σκάφους που μετέφερε άγνωστο αριθμό μεταναστών και προσφύγων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι σοροί είναι μίας γυναίκας και δύο παιδιών.
Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος ενημερώθηκε τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας, για σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων, που βρισκόταν σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή όπου επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Άμεσα υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, στην ανωτέρω περιοχή έσπευσε ένα παραπλέον πλοίο που αρχικά εντόπισε το εν λόγω σκάφος να πλέει σε κοντινή απόσταση και το οποίο στη συνέχεια βυθίστηκε.
Επιπρόσθετα, στην περιοχή έσπευσαν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού ένα ναυαγοσωστικό δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο επιπλέον παραπλέοντα πλοία.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη.
Στο «κόκκινο» η κίνηση στον Κηφισό - Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό και λιμάνι του Πειραιά
09:44
Αυστραλία και ΕΕ υπογράφουν μεγάλη εμπορική συμφωνία - Αλμπανέζι: «Σημαντική στιγμή για τη χώρα μας»
09:42
Η σημερινή πετρελαϊκή κρίση «ξυπνάει μνήμες» από την εκτόξευση των τιμών στη δεκαετία του '70
09:39
Δικαστήριο στις ΗΠΑ: Ο Μπιλ Κόσμπι καλείται να πληρώσει 19 εκατ. δολάρια για κακοποίηση το 1972
09:30