ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Εξαδάκτυλος: Δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανος ο τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων

Κορωνοϊός - Εξαδάκτυλος: Δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανος ο τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων
Φωτογραφεία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Ανησυχία εξέφρασε για την αύξηση των κρουσμάτων ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, λίγο πριν ανακοινωθούν τα μέτρα για όλη την Αττική.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, η μάσκα θεωρείται αναγκαία όταν υπάρχει συνωστισμός και στους εξωτερικούς χώρους.

«Μιλάμε με μεγάλη ανησυχία για τα νούμερα: τον Ιούλιο είχαμε 12 θανάτους, τον Αύγουστο συνολικά 65, τις πρώτες 14 μέρες του Αυγούστου είχαμε 18 θανάτους, τις πρώτες 14 του Σεπτεμβρίου 44 θανάτους. Στα τέλη Ιουλίου είχαμε 7 ανθρώπους στην Εντατική, χθες είχαμε 59 στην Αττική. Μια μεγάλη κυκλοφορία του ιού, υπάρχει ανάγκη να περιορίσουμε την κυκλοφορία, μπαίνουμε σε δυσμενέστερο κλιματολογικά περιβάλλον μπαίνοντας στο χειμώνα» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Και πρόσθεσε: «Ο τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανος. Οι αριθμοί δείχνουν έξαρση. Οι επιλογές είναι ή περιοριστικά μέτρα έγκαιρα ή κατάρρευση του συστήματος».

Όταν του ζητήθηκε να κάνει μια υπόθεση για τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων ο κ. Εξαδάκτυλος είπε: «Τα κρούσματα, θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι είναι πενταπλάσια, αλλά αυτό είναι αυθαίρετο».

Σήμερα, Τρίτη, αναμένεται να ανακοινωθεί νέα δέσμη μέτρων για την Αττική και ενδεχομένως σε άλλες περιοχές με στόχο τη συγκράτηση των κρουσμάτων. Ανάμεσα στα μέτρα που έχουν «πέσει» στο τραπέζι είναι η διεύρυνση του ωραρίου των σούπερ μάρκετ, η μείωση του αριθμού των επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το κλείσιμο των κλειστών σινεμά, η απαγόρευση των συναυλιών, η μείωση του αριθμού των ατόμων στα τραπέζια των εστιατορίων και μέτρα για τις λαϊκές αγορές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ