ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αυτά είναι τα τέσσερα Κέντρα Υγείας για τα τεστ κορωνοϊού

Θεσσαλονίκη: Αυτά είναι τα τέσσερα Κέντρα Υγείας για τα τεστ κορωνοϊού
AP Photo

Σε τέσσερα Κέντρα Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης που υπάγονται στην αρμοδιότητα της 3ης ΥΠΕ θα γίνεται από αύριο Τετάρτη διαλογή, εξέταση υπόπτων περιστατικών για COVID-19 και εκτέλεση δειγματοληψίας για τεστ PCR.

Τα Κέντρα Υγείας που θα εξυπηρετούν τους πολίτες στη Θεσσαλονίκη είναι τα εξής:

  • Θεσσαλονίκης
  • Πύλης Αξιού
  • Ευόσμου
  • Αμπελοκήπων

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, αυτά τα τέσσερα Κέντρα Υγείας έχουν οργανωθεί και λειτουργούν για την παροχή αρτιότερων υπηρεσιών και τον έλεγχο της διασποράς της COVID-19, ενώ προγραμματίζεται άμεσα η ένταξη και των υπολοίπων Κέντρων Υγείας αρμοδιότητας 3ης ΥΠΕ.

Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ

Τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 180 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 συνδέονται με γνωστές συρροές και 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 13.420, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες.

Τα 2.419 (18,0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5.789 (43,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 59 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. Δώδεκα (22,2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88,9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 173 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ