ΕΛΛΑΔΑ

Γυναίκα αστυνομικός εξιχνίασε τη δολοφονία της 59χρονης στη Νίκαια

Γυναίκα αστυνομικός εξιχνίασε τη δολοφονία της 59χρονης στη Νίκαια
Περιπολικό-αστυνομία (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Μια γυναίκα αστυνομικός του τμήματος Πειραιά βρίσκεται πίσω από τη σύλληψη του επικίνδυνου Γεωργιανού που σκότωσε και λήστεψε με δυο συνεργούς του μια 59χρονη γυναίκα μέσα στο σπίτι της στο Πειραιά.

Όταν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ εντόπισαν τον 34χρονο να προσπαθεί να παραβιάσει ένα ΙΧ και να το κλέψει, τον σταμάτησαν και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα, χωρίς ακόμα να γνωρίζουν ότι πρόκειται για τον σεσημασμένο κακοποιό.

Την ώρα εκείνη στο τμήμα ήταν η γυναίκα αστυνομικός και άρχισε να ανακρίνει μόνη της τον Γεωργιανό, ο οποίος προσπαθούσε να θολώσει τα νερά. Η πρώτη της σκέψη ήταν ότι Γεωργιανοί κακοποιοί, είχαν πάνω από χρόνο να εμφανιστούν στην περιοχή του λιμανιού και αμέσως θυμήθηκε ότι λίγες εβδομάδες πριν, μια γυναίκα έβρισκε το θάνατο από Γεωργιανούς ληστές μέσα στο σπίτι της, στη Νίκαια.

Παρά το γεγονός ότι ο κακοποιός έλεγε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη ληστεία και τη δολοφονία, τελικά μετά την εξαντλητική ανάκριση της αστυνομικού, άρχισε να πέφτει σε αντιφάσεις και στο τέλος έσπασε.

Στην αρχή υποστήριξε στην αστυνομικό ότι πράγματι εισέβαλε μαζί με τους δυο συνεργούς του στο σπίτι για να ληστέψουν και ότι δεν γνώριζε ότι η γυναίκα πέθανε, καθώς όπως είπε νόμιζε ότι, αφού την ακινητοποίησαν και την φίμωσαν δεν μπορούσε να κινηθεί.

Όμως η αστυνομικός επέμενε με ερωτήσεις της να μάθει περισσότερα και ταυτόχρονα ειδοποίησε το τμήμα ανθρωποκτονιών της Ασφαλείας λέγοντας: «ελάτε στο τμήμα, είμαι σίγουρη ότι αυτός που έχω εδώ είναι ο δράστης της δολοφονίας στη Νίκαια».

Πράγματι στους αξιωματικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης ο Γεωργιανός ομολόγησε τα πάντα, λέγοντας: «Εγώ είχα αναλάβει τη γυναίκα και οι άλλοι έψαχναν το σπίτι για λεφτά. Άρχισε να φωνάζει και εγώ της έκλεισα το στόμα για να μη σηκώσει την πολυκατοικία στο πόδι. Έπεσε μπρούμυτα στο κρεβάτι και δεν κουνιόταν καθόλου. Κατάλαβα ότι κάτι έγινε και φώναξα τους άλλους. Την λύσαμε την κατεβάσαμε από το κρεβάτι, αλλά είχε πεθάνει. Αρπάξαμε τα λεφτά και φύγαμε».

Ο κακοποιός στην αναπαράσταση που έγινε, περιέγραψε με λεπτομέρειες το έγκλημα, ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά να δώσει στοιχεία για τους συνεργούς του.

Διαβάστε ακόμη

Ληστεία στον Πειραιά: Δολοφονία δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση

Ληστεία στον Πειραιά:Γνώριζαν ότι η γυναίκα ήταν νεκρή πριν φύγουν από το σπίτι οι ληστές

Κυνική ομολογία: «Τη σκότωσα για να μην ξυπνήσει την πολυκατοικία» είπε ληστής που συνελήφθη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ