ΕΛΛΑΔΑ

Κ. Μπακογιάννης: «400 πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν στον ειδικό χώρο στις Θερμοπύλες»

Κ. Μπακογιάννης: «400 πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν στον ειδικό χώρο στις Θερμοπύλες»
Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Κώστας Μπακογιάννης στο κτίριο για τη φιλοξενία προσφύγων στη Φθιώτιδα EUROKINISSI--ΓΡ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Για τη μονάδα προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων που δημιουργήθηκε σε χρόνο-ρεκόρ από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μίλησε στο CNN Greece ο Κώστας Μπακογιάννης.

Πρόκειται για ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο του ΤΑΙΠΕΔ στην ευρύτερη περιοχή των Θερμοπυλών, το οποίο διαθέτει ζεστό νερό, θέρμανση, κρεβάτια, όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που δημιουργούν συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης, δεδομένου ότι κυρίως θα φιλοξενηθούν οικογένειες και μικρά παιδιά.

Όπως εξήγησε στο CNN Greece ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, στον χώρο που δημιουργήθηκε μέσα σε μόλις 48 ώρες, χάρις την άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση όλου του μηχανισμού της Περιφέρειας, μπορούν να φιλοξενηθούν έως και 400 πρόσφυγες.

Αν και το τελευταίο κύμα προσφύγων αναχώρησε από την Περιφέρεια στερεάς Ελλάδος την Κυριακή, οι δομές είναι έτοιμες και η περιφέρεια βρίσκεται «σε συνεχή επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο, αλλά και με εθελοντικές οργανώσεις, επιμελητήρια, Δήμους, καθώς και την εκκλησία για να μπορέσουμε να έχουμε την εθελοντική συνδρομή όλων και σε υλικά αγαθά, φάρμακα, τρόφιμα, αλλά και όσον αφορά στα ανθρώπινα χέρια που χρειάζονται για να λειτουργήσει», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής για το «ασύλληπτο μεγαλείο ψυχής που έχουν επιδείξει, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο για τον ανθρωπισμό των Ελλήνων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ