ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: Επισκεύασαν εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο για στέγαση προσφύγων

Λαμία: Επισκεύασαν εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο για στέγαση προσφύγων
Το ξενοδοχείο που ανακατασκευάστηκε μέσα σε 48 ώρες στις Θερμοπύλες Facebook

Μέσα σε μόλις 48 ώρες ανακατασκευάστηκε ένα, εδώ και χρόνια εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο, με δυναμικότητα φιλοξενίας έως και 400 ανθρώπων, προκειμένου να στεγάσει προσωρινά πρόσφυγες, οι οποίοι από την περασμένη Τρίτη βρίσκονται σε διάφορα σημεία στη Φθιώτιδα.

Ο λόγος για ένα ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του ΤΑΙΠΕΔ, που βρίσκεται στις Θερμοπύλες, κοντά στις ιαματικές πηγές και το οποίο ήταν εγκαταλελειμμένο από το 2012.

Την απόφαση για την ανακατασκευή πήρε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης την Παρασκευή το απόγευμα σε σύσκεψη φορέων και εθελοντικών οργανώσεων, ορίζοντας παράλληλα το χρονοδιάγραμμα των 48 ωρών για να εγκατασταθούν εκεί οι πρόσφυγες. Έτσι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με δικές της δαπάνες, προχώρησε στον καθαρισμό και την ανακατασκευή των βασικών του λειτουργιών.

«Προσπαθούμε να λειτουργήσουμε άμεσα και συντονισμένα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, συμπληρώνοντας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ότι «μέχρι στιγμής το έχουμε καταφέρει και οι ενέργειές μας σε σχέση με την ανακούφιση αυτών των ανθρώπων δείχνουν να αποδίδουν. Θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».

Πολυάνθρωπα συνεργεία δουλεύοντας νύχτα μέρα μέσα σε 48 ώρες επισκεύασαν όλες τις εγκαταστάσεις, υδραυλικές, ηλεκτρικές, θέρμανσης, παροχής ζεστού και κρύου νερού στα λουτρά των δωματίων. Επισκεύασαν και τοποθέτησαν τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό, δηλαδή κρεβάτια και στρώματα, όπως επίσης επισκεύασαν τους χώρους εστίασης, δημιούργησαν ιατρείο και προχώρησαν σε εκτεταμένους καθαρισμούς στον περιβάλλοντα χώρο αλλάζοντας την εικόνα εγκατάλειψης του ξενοδοχείου.

«Πρόκειται για την καλύτερη μεταξύ όλων των άλλων επιλογών» σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραΐσκος που έχει τον συντονισμό των ενεργειών.

Μάλιστα μόλις ολοκληρώθηκαν οι εργασίες, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη για την υπερπροσπάθεια να είναι έτοιμος ο χώρος σε χρόνο-ρεκόρ.

Έπειτα από πολύ τρέξιμο,ο χώρος για την προσωρινή και άμεση εξυπηρέτηση των διερχόμενων προσφύγων στις Θερμοπύλες είναι ...

Δημοσιεύτηκε από Kostas Bakoyannis στις Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016


Διαβάστε ακόμη

Χώρα σε κατάσταση SOS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ