ΕΛΛΑΔΑ

Θέσεις στο Αιγαίο λαμβάνουν τα πλοία του ΝΑΤΟ

Θέσεις στο Αιγαίο λαμβάνουν τα πλοία του ΝΑΤΟ
MoD/NATO via Getty Images/Ideal Image

Θέσεις στο Αιγαίο λαμβάνουν τα πλοία της ναυτικής δύναμης του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στην περιοχή, τα οποία θα ενισχυθούν σταδιακά, προκειμένου να διακόψουν τις γραμμές που χρησιμοποιούν οι δουλέμποροι.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, οι θέσεις έχουν ως εξής:

Η γερμανική φρεγάτα fgs-bonn βρίσκεται μεταξύ Λέσβου και Χίου, η καναδική φρεγάτα HMCS-Fredericton μεταξύ Χίου και Ικαρίας, η ελληνική φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ μεταξύ Ικαρίας και Κω και η τουρκική φρεγάτα TCG-Barbaros-(F-244) δυτικά της Ρόδου.

Όπως διευκρίνισαν απόψε αρμόδιες πηγές του ΓΕΕΘΑ, η ιταλική φρεγάτα LIBECCIO, που συμμετείχε σε άσκηση στην Ιταλία, όπως επίσης και η γαλλική φρεγάτα MONTCALM που βρίσκονται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, αναμένεται να ενσωματωθούν στη νατοϊκή δύναμη που δρα στο Αιγαίο για τη διακοπή των γραμμών που χρησιμοποιούν οι δουλέμποροι.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τη Τρίτη δεν αναμένεται καμία απολύτως κίνηση της νατοϊκής δύναμης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το γερμανικό πλοίο Bonn, δεν βρίσκεται στο Αιγαίο για να ψάξει για δουλεμπορικά που μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες. Αλλά για να αποτελέσει το επικοινωνιακό σκηνικό για μια υψηλού επιπέδου επίσκεψη. Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας θα έρθει στο Αιγαίο συνοδευόμενη από πλήθος τηλεοπτικών συνεργείων και θα επιβιβαστεί στο γερμανικό πολεμικό σκάφος.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανικό «σόου» στο Αιγαίο με το ΝΑΤΟ αντί να κόβουν τις ροές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ