ΕΛΛΑΔΑ

Ιανός - Κεφαλονιά: «Δραματική η κατάσταση σε Σάμη και Πύλαρο»

Ιανός - Κεφαλονιά: «Δραματική η κατάσταση σε Σάμη και Πύλαρο»
INKEFALONIA.GR

«Απόλυτη καταστροφή». Με αυτές τις λέξεις περιέγραψε στο CNN Greece ο δήμαρχος Σάμης στην Κεφαλονιά, Γεράσιμος Νέτης, την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή αυτή, η οποία τις τελευταίες ώρες βρέθηκε αντιμέτωπη με τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό».

«Και στις δύο δημοτικές ενότητες, και στη Σάμη και την Πύλαρο έχουν σημειωθεί πολλές καταστροφές. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει πλημμυρίσει η Αγία Ευφημία. Όλο σχεδόν το οδικό δίκτυο βρίσκεται αποκλεισμένο από φερτά υλικά και από χειμάρρους που έχουν υπερχειλίσει. Δεν μπορεί κανείς να διαβεί το δίκτυο σε κανένα του σχεδόν σημείο, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν τα συνεργεία. Είναι πολύ έντονα τα καιρικά φαινόμενα τώρα, δεν μπορούν τα μηχανήματα να επέμβουν», σημείωσε ο κ. Νέτης.

Ιανός: Καρέ - καρέ οι καταστροφές στη Σάμη

Ο ίδιος ανέφερε, εξάλλου, ότι εδώ και αρκετές ώρες η ευρύτερη περιοχή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και στο δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας αλλά και στην ηλεκτροδότηση.

«Σχεδόν όλο το πρωί δεν είχα τηλέφωνο. Οι χειριστές των μηχανημάτων δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν, δεν υπήρχε σήμα. Αυτό δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα και στην επικοινωνία μας τόσο με την αντιπεριφέρεια όσο και με την Πολιτική Προστασία. Και βεβαίως υπάρχουν εκτεταμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος», είπε ο κ. Νέτης.

Επισήμανε πως οι προσπάθειες των κλιμακίων στην παρούσα χρονική στιγμή αφορούν στον άμεσο αποκαθαρισμό της Αγίας Ευφημίας από τα φερτά υλικά, ώστε τα νερά από τις πλημμύρες να βρίσκουν δίοδο μέσα από τους δρόμους, για να μην πλημμυρίζουν τα σπίτια.

«Εκρηκτική η κατάσταση στην Πύλαρο»

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στην περιοχή της Πυλάρου ο Γεράσιμος Νέτης χαρακτήρισε την κατάσταση «ακόμη πιο εκρηκτική», λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο υδάτινος όγκος που υπάρχει στην Πύλαρο είναι πολύ μεγάλος και είναι πάρα πολλά τα φερτά υλικά που έχουν κατακλύσει την περιοχή. Έχουμε εντονότατα πλημμυρικά φαινόμενα. Φανταστείτε πως αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην Πύλαρο, μπροστά σε ένα δρόμο που έχει γίνει ποτάμι, είναι αδιάβατος, τον έχουμε κλείσει για λόγους ασφαλείας».

«Και η Πυροσβεστική και η Αστυνομία συνδράμουν από την πλευρά τους, αλλά είναι τόσα πολλά τα δέντρα που είναι πεσμένα στο οδικό δίκτυο, είναι τόσα πολλά τα φερτά υλικά που χρειαζόμαστε και μηχανήματα και οχήματα της Πυροσβεστικής, ώστε να συνδράμουν και να ανοίξει άμεσα το οδικό δίκτυο, όταν σταματήσουν τα πλημμυρικά φαινόμενα», κατέληξε ο κ. Νέτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ