ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Σχολεία: Αυξάνουν τα «λουκέτα» λόγω πανδημίας - Ποια θα είναι κλειστά τη Δευτέρα

Κορωνοϊός - Σχολεία: Αυξάνουν τα «λουκέτα» λόγω πανδημίας - Ποια θα είναι κλειστά τη Δευτέρα
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, έως και τις 25 Σεπτεμβρίου 2020 ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, ενώ μεγαλώνει η λίστα των σχολείων όπου τμήματα αναστέλλουν τη λειτουργία τους, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναλυτικότερα, εκτός από τις εκπαιδευτικές δομές στην Περιφέρεια Πέλλας, μέχρι στιγμής τέσσερα σχολεία της επικράτειας έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους πλήρως.

Πρόκειται για το 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής και το 2ο Δημοτικό Βουτών Ηρακλείου, των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί έως και τις 27 Σεπτεμβρίου, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας, το οποίο θα παραμείνει κλειστό έως και τις 30 Σεπτεμβρίου και το 2ο Νηπιαγωγείο Δάφνης, το οποίο θα παραμείνει κλειστό έως και την 1η Οκτωβρίου.

Επιπλέον, σε άλλες 32 σχολικές μονάδες ανά την επικράτεια έχει ανασταλεί η λειτουργία συγκεκριμένων τμημάτων για ορισμένο χρονικό διάστημα. Από αυτές, οι 17 αφορούν σχολεία της Αττικής και οι υπόλοιπες τρεις αφορούν τμήματα σε σχολεία του Πύργου, των Τρικάλων και των Σερρών.

Η λίστα με τα σχολεία, η λειτουργία των οποίων αναστέλλεται -τμηματικά ή εν συνόλω- εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου και ανανεώνεται ανά τακτά διαστήματα.

Κακοκαιρία «Ιανός»: Κλειστά Δευτέρα και Τρίτη τα σχολεία στο Μουζάκι

Αναλυτικά η λίστα του υπουργείου Παιδείας με τα κλειστά σχολεία:

Σημειώνεται ότι η λίστα του υπουργείου Παιδείας με τα σχολικά συγκροτήματα που θα παραμείνουν κλειστά ανανεώνεται διαρκώς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ