Σκάφος με δεκάδες μετανάστες προσέγγισε στο λιμάνι της Γαύδου
Ανανεώθηκε:
Συναγερμός σήμανε στο Λιμενικό και την αστυνομία, όταν νωρίς το πρωί της Κυριακής, εντοπίστηκε σκάφος με πρόσφυγες και μετανάστες στη Γαύδο.
Σύμφωνα με πληροφορίες το σκάφος είχε προορισμό την Ιταλία, ωστόσο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, προσέγγισε το λιμάνι της Γαύδου και με δυσκολία κατάφερε να δέσει σε αυτό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ιστιοφόρο επέβαιναν περίπου 50 μετανάστες Αφγανικής καταγωγής.
Η δήμαρχος Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη, τόνισε ότι ανάμεσα στα άτομα είναι 5-6 γυναίκες και παιδιά ενώ στην πλειοψηφία είναι άνδρες.
Ο δήμος από την πλευρά του, τους προσέφερε νερό και τρόφιμα, ενώ αναμένεται να δοθεί οδηγία από το Λιμενικό για το που θα μεταφερθούν οι άνθρωποι, ώστε να είναι ασφαλείς.
Αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε έναν εξωτερικό χώρο όπου υπάρχουν και μπάνια.
Την υπόθεση έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο Χανίων, ενώ στη Γαύδο αναμένεται να φτάσει -εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες- ναυαγοσωστικό σκάφος από την Παλαιόχωρα με δεκαπέντε άνδρες του Λιμενικού.
Ρόδος: Πήραν χωρίς άδεια το βρέφος τους από το νοσοκομείο - Διακομίσθηκε στην Αθήνα και διασωληνώθηκε
12:36
Ρωσία: Καθηγήτρια υπέκυψε στα τραύματά της μετά από επίθεση με μαχαίρι από 17χρονο μαθητή της
12:30
Imperial Brands Hellas: Ισχυρές οικονομικές επιδόσεις και το 2025 με οδηγό τα Προϊόντα Νέας Γενιάς
12:30
Πυροβολισμός κατά του ράπερ Offset έξω από καζίνο στη Φλόριντα
12:20