ΕΛΛΑΔΑ

Αρκουμανέας: Πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα ώστε να αποφύγουμε ένα ολικό lockdown

Αρκουμανέας: Πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα ώστε να αποφύγουμε ένα ολικό lockdown
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Για τοενδεχόμενο lockdown στην Αττική και το ενδεχόμενο περιορισμού στις μετακινήσεις μίλησε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Με τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική να αγγίζουν τα 2.100 από τα 4.000 ενεργά κρούσματα στη χώρα, κάθε πέντε μέρες αυστηροποιούνται τα μέτρα με σκοπό να αποφευχθεί το lockdown.

Όπως ανέφερε ο κ. Αρκουμανέας, μιλώντας στο Star, η Αττική έχει το 40-60% των κρουσμάτων της και σκοπός είναι να μειωθούν, όχι να έρθει ένα νέο lockdown. Για τον λόγο αυτό εφαρμόζονται έκτακτα μέτρα περιορισμού της πανδημίας ανάλογα με εκείνα που εφαρμόστηκαν σε άλλες περιοχές με έντονο επιδημιολογικό φορτίο και είχαν αποτέλεσμα.

«Πρέπει όλοι να εφαρμόσουμε τα μέτρα ώστε να αποφύγουμε ένα ολικό lockdown», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρκουμανέας.

Για την επαναφορά των sms

Όσον αφορά στην επαναφορά των sms στις μετακινήσεις των πολιτών, ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε ότι είναι ένα πιθανό σενάριο για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο.

«Σε ό,τι αφορά τον περιορισμό στις μετακινήσεις θα είναι είτε ηλικιακός, είτε γεωγραφικός. Είναι όμως νωρίς ακόμα για να πάρουμε τέτοια μέτρα», τόνισε ο κ. Αρκουμανέας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ