ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς: Αντιδράσεις και «πυρά» μετά το χειροφίλημα ιερέα

Χαρδαλιάς: Αντιδράσεις και «πυρά» μετά το χειροφίλημα ιερέα
Screen grab από βίντεο

Αντιδράσεις από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα έχει προκαλέσει το βίντεο στο οποίο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς να φιλά το χέρι ενός παπά στην Καρδίτσα, μετά επιτυχή επιχείρηση απεγκλωβισμού που πραγματοποιήθηκε στην Οξυά.

Η κίνηση αυτή του κ. Χαρδαλιά, που καταπατά τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, που ο ίδιος με κάθε ευκαιρία και σε έντονο ύφος προτρέπει τους πολίτες να τηρήσουν, έρχεται λίγες ημέρες μετά τα όσα καταλόγιζε στον Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος αποφάσισε να κοινωνήσει εν μέσω της πανδημίας.

Σε βίντεο που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, διακρίνεται, χωρίς να φοράει μάσκα, να πιάνει και να φιλάει το χέρι του ιερέα. Η κίνησή του αυτή έχει προκαλέσει πολλά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ανακοίνωση σχετικά εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από λίγες μέρες, ο κ. Χαρδαλιάς, είχε σχολιάσει την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κουμουτσάκου να κοινωνήσει μετά το πέρας της λειτουργίας στο ναό της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, ως εξής:

«Όλοι χριστιανοί είμαστε, απλά κάποιοι έχουμε επιλέξει να μην κάνουμε επίδειξη της πίστης μας, το δεύτερο και πολύ σημαντικό αναφορικά με αυτό το θέμα είναι ότι όλα τα μέλη της κυβέρνησης πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα και κυρίως να τηρούμε χωρίς εκπτώσεις τους κανόνες που ζητάμε από τους πολίτες να τηρήσουν».

Στις επικρίσεις απάντησε αργότερα ο Νίκος Χαρδαλιάς με ανάρτησή του στο Facebook, στην οποία ανέφερε πως δεν φίλησε το χέρι του ιερέα αλλά έκλινε στο ράσο του.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η υποκρισία και οι επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη παίζουν καθημερινά τη δημόσια υγεία στα ζάρια», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, ασκώντας δριμεία κριτική με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά όπου «ο κ. Κουμουτσάκος ισχυρίζεται ότι κοινώνησε τυχαία, και σήμερα ο κ. Χαρδαλιάς εμφανίστηκε χωρίς μάσκα να φιλάει το χέρι ιερέα».

Ειδικότερα, ο κ. Ηλιόπουλος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «σπατάλησε τον χρόνο που κέρδισε η κοινωνία», ότι «το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται στα όρια του» και ότι «καθημερινά δεκάδες χιλιάδες πολίτες στοιβάζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αφού δεν έχει γίνει τίποτα για την ενίσχυση των δρομολογίων». Σημειώνει κατόπιν αυτών, ότι «η ατομική ευθύνη που επικαλείται η κυβέρνηση από ό,τι φαίνεται αφορά μόνο τους πολίτες».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «στοχοποιούν τους νέους ανθρώπους και μέσα σε λίγες μέρες είδαμε τον κ. Κουμουτσάκο να ισχυρίζεται ότι κοινώνησε τυχαία και σήμερα τον κ. Χαρδαλιά να παραβιάζει κάθε μέτρο, και να εμφανίζεται -χωρίς μάσκα- να φιλάει το χέρι ιερέα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ