ΕΛΛΑΔΑ

Η απάντηση του Νίκου Χαρδαλιά για το «χειροφίλημα» στον ιερέα

Η απάντηση του Νίκου Χαρδαλιά για το «χειροφίλημα» στον ιερέα
INTIME

Με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απαντά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σε  όσους τον επικρίνουν λόγω βίντεο με ιερέα, υποστηρίζοντας ότι δεν φίλησε το χέρι του αλλά έκλινε στο ράσο του. 

Στην ανάρτησή του ο κ. Χαρδαλιάς κάνει λόγο για παραποίηση των πραγματικών περιστατικών και εξηγεί ότι έκλινε στο ράσο του ιερέα εκφράζοντας σεβασμό, και όχι φιλώντας το χέρι του.

Μάλιστα, όπως είπε, πρόκειται για τον ιερέα που μόλις είχαν διασώσει και ο οποίος έσπευσε να τους ευχαριστήσει και να τους συγχαρεί αμέσως μετά το τέλος της επιχείρησης.

Σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι δεν φορούσε μάσκα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημειώνει πως μόλις την είχε βγάλει για να πιει νερό, τονίζοντας πως αδιάψευστος μάρτυρας για αυτό είναι τα βίντεο που υπάρχουν.

Τέλος, απευθυνόμενος στους επικριτές του, τους συνιστά μεταξύ άλλων «λίγο περισσότερο σεβασμό στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που μοχθούμε καθημερινά για τη δημόσια υγεία και Ασφάλεια όλων των πολιτών».

Δείτε το επίμαχο βίντεο:

Η ανάρτηση του κ. Χαρδαλιά:

Το εν λόγω βίντεο προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα, αφού ήρθε λίγες μέρες μετά τον σχολιασμό που είχε κάνει ο υφυπουργός στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κουμουτσάκο, για την απόφαση του τελευταίου να κοινωνήσει εν μέσω της πανδημίας.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Χαρδαλιάς είχε πει τότε:

«Όλοι χριστιανοί είμαστε, απλά κάποιοι έχουμε επιλέξει να μην κάνουμε επίδειξη της πίστης μας, το δεύτερο και πολύ σημαντικό αναφορικά με αυτό το θέμα είναι ότι όλα τα μέλη της κυβέρνησης πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα και κυρίως να τηρούμε χωρίς εκπτώσεις τους κανόνες που ζητάμε από τους πολίτες να τηρήσουν».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η υποκρισία και οι επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη παίζουν καθημερινά τη δημόσια υγεία στα ζάρια», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, ασκώντας δριμεία κριτική με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά όπου «ο κ. Κουμουτσάκος ισχυρίζεται ότι κοινώνησε τυχαία, και σήμερα ο κ. Χαρδαλιάς εμφανίστηκε χωρίς μάσκα να φιλάει το χέρι ιερέα».

Ειδικότερα, ο κ. Ηλιόπουλος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «σπατάλησε τον χρόνο που κέρδισε η κοινωνία», ότι «το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται στα όρια του» και ότι «καθημερινά δεκάδες χιλιάδες πολίτες στοιβάζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αφού δεν έχει γίνει τίποτα για την ενίσχυση των δρομολογίων». Σημειώνει κατόπιν αυτών, ότι «η ατομική ευθύνη που επικαλείται η κυβέρνηση από ό,τι φαίνεται αφορά μόνο τους πολίτες».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «στοχοποιούν τους νέους ανθρώπους και μέσα σε λίγες μέρες είδαμε τον κ. Κουμουτσάκο να ισχυρίζεται ότι κοινώνησε τυχαία και σήμερα τον κ. Χαρδαλιά να παραβιάζει κάθε μέτρο, και να εμφανίζεται -χωρίς μάσκα- να φιλάει το χέρι ιερέα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ