ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Σε κρίσιμη φάση η Αττική, έσχατη λύση το lockdown

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Σε κρίσιμη φάση η Αττική, έσχατη λύση το lockdown
INTIME NEWS / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Την εκτίμηση ότι το επιδημιολογικό φορτίο είναι εξαιρετικά βαρύ στην Αττική και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας σε ό,τι αφορά την εξάπλωση του κορωνοϊού εξέφρασε το απόγευμα της Τρίτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Βρισκόμαστε σε κρίσιμη φάση στην Αττική και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας», είπε ο κ. Χαρδαλιάς καιπρόσθεσε ότι «στην περιφέρεια Αττικής προβλέπονται προσωρινά και έκτακτα μέτρα. Προβλέπεται η υποχρέωση του εργοδότη για αξιοποίηση της εξ αποστάσεως εργασίας».

Όπως είπε ο ίδιος, από την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις και πρόσθεσε πως στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού θα μεταδίδονται μέσω live streaming από την ΕΡΤ.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, δημιουργείται ειδική πλατφόρμα στο gov.gr για την ενημέρωση της εξέλιξης του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ερωτηθείς εάν οδεύουμε σε ένα νέο lockdown, o Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε:

«Ο σκοπός είναι να μην πάμε σε επόμενα μέτρα. Να εφαρμόσουμε αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Δεν υπάρχουν πρωτόκολλα διαχείρισης lockdown σε επίπεδο Δήμου. Το lockdown είναι η τελευταία λύση. Εφαρμόζουμε κλιμακωτά μέτρα. Ανάλογα με τα αποτελέσματα των ιχνηλατήσεων θα αποφασίζουμε και τα επόμενα μέτρα».

Για τα ξενοδοχεία καραντίνας

Όπως είπε, επίσης, ο Νίκος Χαρδαλιάς, «προσεχώς ανοίγουν 200 δωμάτια καραντίνας» και συμπλήρωσε ότι με την βοήθεια των εκπροσώπων των μεταναστών θα γίνει ενημέρωση όλων εκείνων που ζουν γύρω από το κέντρο της Αθήνας και δεν έχουν πρόσβαση στην επίσημη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού.

Μάλιστα, όπως είπε, η ενημέρωση θα γίνει σε 14 διαλέκτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ