ΕΛΛΑΔΑ

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στην πλατεία Βαρνάβα λόγω συνωστισμού

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στην πλατεία Βαρνάβα λόγω συνωστισμού
ΙΝΤΙΜΕ/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Έφοδο στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι για την αποτροπή συνωστισμού, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού πραγματοποίησαν αργά το βράδυ της Τρίτης αστυνομικές δυνάμεις

Κατά την έφοδο έγιναν 83 έλεγχοι και 6 προσαγωγές ενώ επιβλήθηκαν 13 πρόστιμα για συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων καθώς και σε έναν υπάλληλο καταστήματος, ο οποίος δεν φορούσε μάσκα.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο να αποχωρήσει από την πλατεία και μετά από λίγη ώρα η πλατεία άδειασε.

Εκτός από την πλατεία Βαρνάβα, αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Ομονοίας και αλλού.

Παράλληλα, ηχογραφημένο μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ. προς τους πολίτες, που ακούγεται από τα περιπολικά από χθες για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού, τονίζει ότι δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων σε εξωτερικούς χώρους, ενώ επισημαίνει πως όλοι πρέπει να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία.

Αναλυτικά, το μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ., που θα ακούγεται στους δρόμους έως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, αναφέρει:

«Δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων σε πάρκα, πλατείες και άλλους εξωτερικούς χώρους. Για την παράβαση προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ. Η απαγόρευση ισχύει έως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου. Ας κάνουμε όλοι υπομονή. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ