ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Αυτά τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω Covid-19

Κορωνοϊός: Αυτά τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω Covid-19
Φωτογραφία αρχείου ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Όλο και περισσότερα σχολεία και τμήματα σχολικών μονάδων κλείνουν λόγω κρουσμάτων του κορωνοϊού. 

Μία εβδομάδα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και σύμφωνα με την ανανεωμένη λίστα του υπουργείου Παιδείας, 94 είναι πλέον οι σχολικές μονάδες που θα βάλουν «λουκέτο» είτε σε επιμέρους τμήματα είτε θα αναστείλουν στο σύνολό τους τη λειτουργία τους.

Κλειστά μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2020 θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ύστερα από απόφαση του υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο ανάσχεσης της διασποράς του ιού.

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα παραμείνει κλειστό το ειδικό δημοτικό σχολείο Σαλαμίνας, ενώ μέχρι την 1η Οκτωβρίου το 2ο νηπιαγωγείο Δάφνης.

Κλειστά επίσης θα παραμείνουν έως 1η Οκτωβρίου το 14ο νηπιαγωγείο Καβάλας, έως 29-09-2020 το 7ο γυμνάσιο Νέας Σμύρνης και ως τη 2α Οκτωβρίου το 2ο γυμνάσιο Πετρούπολης.

(σ.σ. η σχετική λίστα του υπουργείου Παιδείας ανανεώνεται διαρκώς)

Υπενθυμίζεται ότι βάσει πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ, σε περίπτωση μεμονωμένου κρούσματος σε μαθητή, αποφασίζεται η αναστολή λειτουργίας του τμήματος για 14 ημέρες, ενώ για την αναστολή λειτουργίας της σχολικής μονάδας απαιτούνται τουλάχιστον τρία κρούσματα, μη σχετιζόμενα άμεσα μεταξύ τους.

Σε περίπτωση κρούσματος σε εκπαιδευτικό, γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του και σε περίπτωση που διδάσκει σε περισσότερα από ένα τμήματα, λαμβάνεται απόφαση για αναστολή λειτουργίας κατόπιν απόφασης του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμας Εκπαίδευσης, μετά από σύμφωνη γνώμη του του διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ