ΕΛΛΑΔΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τον κορωνοϊό - Κλειστά 300 σχολεία σε όλη την Ελλάδα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τον κορωνοϊό - Κλειστά 300 σχολεία σε όλη την Ελλάδα
CNN GREECE/ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΤΣΑΛΗΣ

Δημοσιεύτηκε:

Πλήθος μαθητών συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, όπου πραγματοποιήθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με αιτήματα που αφορούν στη μάσκα, τις προσλήψεις καθηγητών, και την Τράπεζα Θεμάτων.

Με βασικό σύνθημα «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την παιδεία», φορώντας μάσκες και κρατώντας εν πολλοίς τις απαραίτητες αποστάσεις, οι μαθητές ξεκινώντας από τα Προπύλαια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας με κατάληξη το Σύνταγμα.

«Δεν δεχόμαστε πως ό,τι διεκδικούμε δεν μπορεί να γίνει. Ξέρουμε να κάνουμε μαθηματικούς υπολογισμούς. Η κυβέρνηση της ΝΔ λέει πως θα αγοράσει ΦΕΤΟΣ από τη Γαλλία 16 μαχητικά αεροσκάφη Rafale με κόστος που προσεγγίζει τα 4 δισ. ευρώ… Σε εμάς λένε πως δεν έχουν χρήματα για να προσλάβουν όσους καθηγητές λείπουν ή χρειάζονται για να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη. Τους πληροφορούμε πως αυτά τα χρήματα αρκούν για να προσληφθούν πάνω από 300.000 καθηγητές για έναν χρόνο!» αναφέρει στο κειμενό της η συντονιστική επιτροπή των μαθητών.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση του υπουργείου Παιδείας, 94 σχολικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα -είτε ολόκληρα σχολεία, είτε μόνο τμήματα- παραμένουν κλειστά λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα υπολογίζονται σε περίπου 200 τα σχολεία που είναι κλειστά λόγω καταλήψεων με βασικό αίτημα τα καλύτερα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Παράλληλα, στις 11.30 το πρωί η ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συγκεντρωθούν στα Προπύλαια και προκηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00 στις πόλεις όπου θα γίνουν συλλαλητήρια.

Μεταξύ των αιτημάτων της Ομοσπονδίας περιλαμβάνονται:
• Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.
• Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.
• Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.
• Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.
• Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ