ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Στο «τραπέζι» μέτρα για τον περιορισμό μετακινήσεων και επαφών

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Στο «τραπέζι» μέτρα για τον περιορισμό μετακινήσεων και επαφών
AP Photo/Michael Varaklas

«Περί τα τέλη Σεπτεμβρίου θα υπάρχει μια καλύτερη εικόνα για το κατά πόσο έχουν αποδώσει τα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού που βρίσκονται ήδη σε ισχύ»: αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, προσθέτοντας πως το ενδεχόμενο να ληφθούν περισσότερα μέτρα για να μην «ξεφύγει» η πανδημία παραμένει ανοιχτό.

Ο κ. Αρκουμανέας υπογράμμισε πως δεν έχει συζητηθεί στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων το ενδεχόμενο lockdown αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βρίσκονται στο τραπέζι μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων και των κοινωνικών επαφών.

«Περιμένουμε να δούμε πώς θα λειτουργήσουν τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ» είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ. Αναφερόμενος στην Αττική, ο κ. Αρκουμανέας είπε ότι συγκεντρώνει το 40 – 60% των καθημερινών κρουσμάτων. Εξήγησε δε, πως αυτό είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε όλες τις μεγαλουπόλεις για σειρά λόγων -μεταξύ των οποίων και ο μεγάλος αριθμός πληθυσμού και η μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε πως δεν ισχύει ότι τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίζονται σε αλλοδαπούς.

Ο κ. Αρκουμανέας τόνισε επίσης ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την ενίσχυση του Συστήματος Υγείας. Μέσα στις επόμενες ημέρες παραδίδονται ακόμη 42 ΜΕΘ και τον Οκτώβριο ακόμη 50 στο νοσοκομείο Σωτηρία, που δημιουργήθηκαν με δωρεά της Βουλής. Παράλληλα με την ενίσχυση του συστήματος, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους τα λεγόμενα rapid test ενώ έχουν αυξηθεί συνολικά τα διαγνωστικά τεστ για κορωνοϊό. Ο μέσος όρος των τεστ που διενεργούνταν τον Μάρτιο ήταν 600 και τώρα ο μέσος όρος είναι στα 12.000 με 13.000, ενώ έχουν φτάσει έως και τις 17.000 σε μία ημέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ