ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Δημοσκοπήσεις: «Ναι» στη μάσκα, «όχι» στο lockdown λένε οι πολίτες

Κορωνοϊός - Δημοσκοπήσεις: «Ναι» στη μάσκα, «όχι» στο lockdown λένε οι πολίτες
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Διάχυτη είναι η ανησυχία των πολιτών για την πανδημία του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις, με την πλειοψηφία να δηλώνει ότι η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη.

Τόσο στη δημοσκόπηση της MRB για τον τηλεοπτικό σταθμό Star, όσο και στα ευρήματα της έρευνας της Pulse για τον ΣΚΑΪ, καταγράφεται η ανησυχία της πλειοψηφίας πολιτών για την εξέλιξη της Covid-19 στη χώρα.

Στη δημοσκόπηση της Pulse και στην ερώτηση «πόσο σας ανησυχεί η επιδημία του νέου κορωνοϊού» το 40% απαντά «πολύ» και το 26% «αρκετά», ενώ ένα 7% απαντά «λίγο έως καθόλου». Ο προβληματισμός εκτοξεύεται στην Αττική, η οποία αποτελεί επίκεντρο της επιδημίας τις τελευταίες εβδομάδες, με το 77% να δηλώνει «αρκετά έως πολύ» ανήσυχο.

Σε ό,τι αφορά την αναγκαιότητα της χρήσης προστατευτικής μάσκας, το 57% απαντά «σίγουρα ναι», το 18% «μάλλον ναι», το 9% «μάλλον όχι», ενώ το 10% αρνείται κατηγορηματικά να πεισθεί ότι πρόκειται για απαραίτητο μέτρο προστασίας.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το εύρημα της MRB σχετικά με τη στάση των πολιτών στο ενδεχόμενο επιβολής ενός τοπικού lockdown, με το 70,5% να διαφωνεί και το 26% να συμφωνεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ