ΕΛΛΑΔΑ

Πάνω από 200 οι καταλήψεις στα σχολεία για τον κορωνοϊό - «Καμπανάκι» για τα μέτρα προστασίας

Πάνω από 200 οι καταλήψεις στα σχολεία για τον κορωνοϊό - «Καμπανάκι» για τα μέτρα προστασίας
Το υπό κατάληψη 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Νέας Ιωνίας ΙΝΤΙΜΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ξεπερνούν τα 220 τα κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα λόγω καταλήψεων των μαθητών, με αιτήματα σχετικά με την πανδημία.

Οι καταλήψεις γίνονται, τη στιγμή που περισσότερες από 100 σχολικές τάξεις και σχολεία είναι κλειστά, λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Τα αιτήματα των μαθητών αφορούν στη χρήση της μάσκας και την αποσυμφόρηση των τάξεων (15 μαθητές ανά τμήμα) ενώ κάθε σχολείο προσθέτει τα δικά του επιμέρους αιτήματα.

Στο υπουργείο Παιδείας εκφράζουν την ανησυχία σχετικά στην υγεία των μαθητών που μετέχουν στις καταλήψεις και στην τήρηση των μέτρων για τη διασπορά του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτού του προβληματισμού από σήμερα οι Διευθυντές Εκπαίδευσης θα πηγαίνουν στα σχολεία για να χτυπήσουν «καμπανάκι» στους μαθητές για τη δημόσια υγεία και σε ό,τι αφορά στην ασπίδα προστασίας με τη χρήση μάσκας και τους κινδύνους που έχουν με τη μη χρήση μάσκας.

Παράλληλα, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης θα ενημερώσουν και τους γονείς των μαθητών σε μία προσπάθεια να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

«Τα σχολεία πρέπει να είναι τα τελευταία που θα κλείσουν»

Στη σημασία των ανοιχτών σχολείων εστίασε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στο μήνυμά του σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «τα σχολεία πρέπει να είναι τα τελευταία που θα κλείσουν σε μία νέα έξαρση της πανδημίας και όχι τα πρώτα» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «τα κλειστά σχολεία φέρνουν μόνο κλειστά μυαλά».

Αγωνία για τον μαθητή στο Σουφλί

Την ίδια ώρα στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο μαθητής Λυκείου από το Σουφλί, ο οποίος το πρωί της Πέμπτης, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε στο κενό από τη στέγη του σχολείου του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, ο μαθητής είχε τις αισθήσεις του, φαινόταν όμως να έχει τραυματιστεί στα πόδια σοβαρά και οι πρώτες πληροφορίες από το Νοσοκομείο αναφέρουν ότι ενδέχεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στα κάτω άκρα.

Σύμφωνα με την Διευθύντρια του ΓΕΛ Σουφλίου, ο μαθητής πήδηξε από τον 1ο όροφο και αρχικά βρέθηκε στη στέγη κατασκευής που βρίσκεται στο προαύλιο και μετά στην αυλή, ενώ οι καθηγητές έφτασαν αμέσως στο σημείο και τον μετέφεραν στο Κ.Υ.Σουφλίου.

Νεότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του δεν έχουν γίνει γνωστές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ